„Borac“ će rešiti probleme, tvrde u klubu

„Borac“ će rešiti probleme, tvrde u klubu

Iako je danas bio poslednji rok da Fudbalski savez Srbije izda licencu čačanskom „Borcu“, taj rok je, prema rečima Predraga Teofilovića, predsednika Upravnog odbora ovog Fudbalskog kluba, pomeren na 5.jul

0

Fudbalski klub „Borac“ pokušava da nađe rešenje za probleme u kojima se nalazi, kaže Predrag Teofilović, predsednik Upravnog odbora ovog kluba. On kaže da „Borac“ trenutno igračima duguje između 150 i 160.000 evra, ali dodaje da ovo nije prvi put da klub ima problema i očekuje iznalaženje rešenja do kraja iduće sedmice. Inače, danas je bio poslednji rok da Fudbalski savez Srbije izda licencu čačanskom klubu, ali je taj rok, prema rečima Teofilovića, pomeren na 5.jul.

– Juče smo bili na sastanku u Beogradu u Zajednici i kod revizora i usaglasili smo finansijske iznose. Komisija bi danas trebalo da razmotri novonastalu situaciju u Fudbalskom klubu „Borac“ i očekujemo njihovo mišljenje. Uspeli smo da jednu polovinu duga rešimo reprogramom, dok je druga polovina još na arbitražama i očekujemo stav Fudbalskog saveza Srbije, kaže Teofilović.

Sindikat će tužiti FSS

Sindikat profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ najavio je tužbu protiv Fudbalskog saveza Srbije ukoliko Fudbalskom klubu „Borac“ iz Čačka izda licencu. U vezi sa tim Teofilović kaže da sve fudbalske strukture treba da sednu za sto i da zajednički dođu do rešenja.

– Sindikat ima svoj stav u vezi sa ovom situacijom i ja imam nameru da razgovaram sa njima. Mi smo, ipak, tek preuzeli klub pre četiri-pet dana a i „Borac“ je, bez obzira na sve, institucija. „Borac“ ne može pobeći od svojih obaveza i mislim da i mi i Sindikat treba da radimo u zajedničkom interesu fudbala, kaže Teofilović.

Sponzori ostali isti

Sponzori „Borca“ i dalje su „Auto Čačak“ i Saša Turović, Čačanin koji živi i radi u Čikagu, kaže Predrag Teofilović.

– Dobijamo i sredstva iz gradskog budžeta, a imamo pomoć i od još nekoliko privrednika iz Čačka. Nadamo se da bi ovakva konstrukcija finansiranja trebalo da pokaže realnu sliku finansijskog stanja u „Borcu“, rekao je Teofilović.

 

POSTAVI ODGOVOR