Претрага
[rstr_selector]

Boško Obradović: Čačku potrebne političke promene

Na danas održanoj vanrednoj konferenciji za novinare predsednik Dveri, Boško Obradović, ocenio je da se vladajuća koalicija u Čačku raspada i da je to bilo naročito primetno prilikom zasedanja gradske Skupštine. Obradović je ocenio da vlast u Čačku nema plan u vezi sa industrijskom zonom ili izbegava da ga saopšti, baš kao i objašnjenje na koji način se imovina grada menja za imovinu privatnog lica.

Ocena rada vlasti je: nula“

– Vlast u Čačku preplaćuje zemljište koje kupuje u Mrčajevcima i Atenici i daje mnogo više novca nego što to zemljište realno vredi, pa se postavlja pitanje koji „dil“ stoji iza toga. To je zapravo slika vladajuće većine u našem gradu. To je slika i ovdašnjeg predsednika Skupštine koji aktuelnu sednicu vodi kršeći sve elemente Poslovnika i zaboravlja čak i da najavi da će sednica trajati i posle 18.00 časova. Mislim da je vreme za njegovu smenu i mene raduju glasovi iz vrha Srpske napredne stranke u Čačku koji takođe govore u prilog smene predsednika čačanskog parlamenta.

Takođe, raduju me i glasovi određenog dela odbornika Srpske napredne stranke koji su nezadovoljni i koji su u nekoj vrsti raskola sa svojom odborničkom grupom. Sve to su dobre vesti za ovaj grad kojem su potrebne političke promene. Ono što smo doživeli za ovih godinu dana, odnosno za pet godina vlasti Srpske napredne stranke u Čačku, ravno je nuli, zaključio je Obradović.

Dveri su danas objavile i saopštenje za javnost u kojem navode da je predsednik Skupštine Čačka zabranio raspravu po pitanju izbora direktora javnih preduzeća i ustanova iako je, kako navode, bilo više od 20 prijavljenih za reč. Dveri tvrde da je za izbor glasala tesna većina od 38 uz dva, kako kažu, kupljena odbornika, a da je zatim, kada su opozicioni odborniki ukazali na kršenje Poslovnika o radu, predsednik Skupštine podelio opomene i pojedinim odbornicima oduzeo reč do kraja sednice. Dveri smatraju da je na taj način predsednik čačanskog parlamenta ukinuo glas opozicije u ovoj instituciji.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *