Boško Obradović o incidentu u Skupštini

Boško Obradović o incidentu u Skupštini

Iako optužen za nasilničko ponašanje, predsednik Dveri Boško Obradović tvrdi da nije nasilan čovek i da je do incidenta došlo jer ne podnosi nepravdu; on podseća i da su svi videli incident a da se niko ne pita zašto opozicija nema pravo da govori i dodaje da neće dozvoliti da ga iko „gazi i ponižava“

0

U toku cele sedmice jedna od udarnih vesti u većini medija u Srbiji bio je snimak na kojem se vidi kako predsednik Dveri Boško Obradović mišem od lap-topa gađa poslanika Srpske napredne stranke Aleksandra Martinovića. Da li političar koji se zalaže za porodične vrednosti sme sebi da dozvoli takvo ponašanje?

– Lično, ne želim da budem deo bilo kakvog nasilja ili fizičkog obračuna. Ali, ne dozvoljavam ni da me neko „gazi i ponižava” i moram da branim interese svih onih građana koji su protiv ove vlasti, a kojima je onemogućeno da se njihovi predstavnici čuju u Narodnoj Skupštini Republike Srbije. Ko su oni da nama isključuju mikrofone, da nam oduzimaju reč i da sprečavaju opoziciju da govori? Svi preskaču početak tog incidenta, a početak je političko nasilje Srpske napredne stranke koja misli da može da zabrani glas opozicije. Međutim, to je nemoguće i mi ćemo nastaviti svoju borbu protiv ove vlasti, kaže Obradović.

Nisam nasilan čovek“

Narodni poslanik i predsednik Srpskog pokreta Dveri naglašava da ni on, a ni bilo ko iz njegove porodice nije nasilan, ali da on jednostavno ne podnosi nepravdu.

– Ne volim kada neko misli da može da nas maltretira i da vređa naše dostojanstvo. Došao sam na tu sednicu Administrativnog odbora jer sam isključen iz daljeg rada republičke Skupštine pa sam imao nameru da predočim svoju odbranu i da objasnim šta se desilo i da je moje isključenje bilo nepravedno. Međutim, na spornoj sednici, čak i to malo vremena kada sam imao priliku da govorim, oduzeto mi je. Prekinut sam i isključen mi je mikrofon, a ni nikom drugom od predstavnika opozicije nije data reč. Zatim je sednica na brzinu završena, svima iz opozicije su dodeljene kazne i to je prosto jedan manir koji više od godinu dana traje u Skupštini Srbije. Vlast želi da uguši glas opozicije, ali mi joj to nećemo dozvoliti, rekao je Obradović.

POSTAVI ODGOVOR