Претрага
[rstr_selector]

Boško Obradović pozvao ministra prosvete da podnese ostavku

Odlaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita za buduće srednjoškolce je najnoviji dokaz da postoje određeni problemi u sistemu obrazovanja u Srbiji, smatra Boško Obradović, predsednik Dveri i narodni poslanik. On kaže da je kao roditelj, a ne kao političar danas pozvao ministra prosvete da podnese ostavku.

,,Ministar izbegava odgovornost”

– Pre nekoliko godina je takođe poništena čitava matura zbog ovakve vrste „curenja” testova u javnost. Neko konačno za to mora biti odgovoran. Ovo prebacivanje od strane ministra da je neko negde ukrao testove i da oni nisu ništa krivi je izbegavanje odgovornosti. Jasno je da je Zavod za unapređenje kvaliteta obrazovanja nadležan za sve ovo, a onaj ko nadzire rad Zavoda su Ministarstvo i sam ministar. On se hvalio da je sve u redu, da neće biti nikakvih problema i da je sve pod kontrolom, a na kraju je došlo do ovog skandala koji je opterećujući i za roditelje, ali i za decu. Zato sam danas pozvao ministra Šarčevića da preuzme odgovornost i podnese ostavku, kako bismo na neki način konačno izašli iz začaranog kruga i uveli red u sistem obrazovanja, da nam se ovakve stvari više nikad ne ponavljaju.

Obradović smatra da je zbog ovog skandala doveden u pitanje čitav sistem obrazovanja u Srbiji.

– Dolazi do toga da se sada dovodi u pitanje jučerašnji test iz srpskog jezika, kao i kombinovani test koji bi đaci sutra trebalo da rade. Posle svega, ko će više da veruje u srpsku prosvetu i koliko će ljudi nakon ovoga odlučiti da ode iz zemlje jer vide da ovde ništa ne funkcioniše? U pitanju je ozbiljan problem i jedini koji treba da bude najodgovorniji za ovo je ministar.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *