Претрага
[rstr_selector]

Boško Obradović: Strani investitori su povlašćeniji od domaćih

Boško Obradović, predsednik pokreta Dveri, na konferenciji za medije nedavno održanoj u Čačku osvrnuo se na dolazak stranog investitora koji će u industrijskoj zoni u Preljini graditi fabriku.

„Domaći privrednici od države ne dobijaju ni približno koliko dobijaju strani”

Obradović je rekao da su Čačku svakako potrebna nova radna mesta i veća zaposlenost, ali da bi trebalo pružiti podršku domaćoj privredi i poljoprivredi.

– Svi mi želimo da se u našem gradu otvori mogućnost za dobijanje novih radnih mesta, ali ja moram da postavim ključno pitanje – kada će na dnevni red podrške doći domaća privreda i poljoprivreda? Pitam se kada će naši privrednici dobiti besplatno gradsko građevinsko zemljište, kada će dobiti subvencije iz gradskog ili republičkog budžeta za svako otvoreno novo radno mesto i kada će ovaj stepen brige koji imaju strani investitori dobiti domaći privrednici. Koliko vidim, naši preduzetnici dobijaju samo dodatne takse, poreze, akcize, inspekcije i sve ono što im remeti rad, dok stranci dobijaju sve što požele. Primer je nemačka firma u industrijskoj zoni u Preljini koja dobija besplatno zemljište u vrednosti od 4 miliona evra. Čak i da je situacija oko te strane firme „čista”, ja svakako moram da stanem u odbranu domaćih privrednika i poljoprivrednika koji od svoje države ne mogu da dobiju ni približno koliko dobijaju strani investitori, kaže Obradović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *