Претрага
[rstr_selector]

Boško Obradović: Tražimo da se Velimi Ilić javno izvini ili da podnese ostavku na mesto ministra

Nakon što je Više javno tužilaštvo u Čačku izdalo saopštenje da protiv građevinskog inspektora Milisava Obradovića ne postoji nikakva krivična, niti druga prijava ni od policije niti od bilo koga drugog i nakon izjava Vojislava Ilića, gradonačelnika Čačka i Stojana Vojinovića, načelnika inspekcijskih službi, koji potvrđuju tu činjenicu, javnosti se obratio Boško Obradović, sin Milisava Obradovića ičlan pokreta Dveri, sa sledećim saopštenjem:

Posle izjave gradonačelnika Čačka g. Vojislava Ilića da nikada gradska Uprava za inspekcijski nadzor u Čačku niti on lično nisu imali bilo kakve pritužbe na rad građevinskog inspektora Milisava Obradovića, a posebno ne za uzimanje mita kako se ne bi rušili nelegalno izgrađeni objekti, postalo je više nego jasno koliko je predaleko otišao ministar Velimir Ilić. Danas je „Glas zapadne javnosti”, posle dva dana intenzivnog traganja za istinitošću Ministrovih reči u čačanskoj policiji i tužilaštvu, objavio izjavu Dejana Veljkovića iz Višeg javnog tužilaštva u Čačku da „protiv šefa građevinske inspekcije Milisava Obradovića nije pokrenuta krivična prijava za krivično delo primanja mita, ali ni za bilo koje drugo delo za koje se goni po službenoj dužnosti”, tj. da nema nikakve prijave od policije, drugog lica ili anonimne prijave. 

Pokušaj moralnog ubistva porodice Obradović i Pokreta Dveri, koji je zloupotrebljavajući službeni položaj za govornicom Skupštine Srbije i u izjavi za dnevni list „Blic” počinio ministar Ilić, sada tek dobija na težini. Nedopustivo je na ovako bahati način, bez ijednog dokaza, oklevetati bilo koga, a posebno običnog čoveka koji je pred penzijom a da u svojoj karijeri nema niti jednu mrlju. Danas je predmet silnika bio Milisav Obradović, a sutra će to biti neko drugi od običnih poštenih ljudi koji iz bilo kog razloga nisu simpatični vlastima. Milisav Obradović je samo jedan od nas, običnih malih ljudi, koji ne bi smeli da budu izloženi ovakvom ponašanju vlastodržaca i bilo kojih drugih moćnika. Monstruoznu laž kojom u minuti uništite nečiji ceo život ne biste smeli da izgovorite ni Vi, g. Iliću, ni ja, niti bilo ko drugi u Srbiji, jer to jednostavno ne sme da se radi bez dokaza za ono o čemu pričate javno.

Zato očekujem hitno javno izvinjenje ministra Ilića porodici Obradović, ili njegovu smenu sa mesta ministra zbog zloupotrebe službenog položaja. Ako izvinjenja nema ponavljam poziv na TV duel na kome bismo pred građanima dobili priliku da iznesemo svoje stavove. Ne vidim zašto se g. Ilić plaši ovog duela ako je siguran u ono što je javno izrekao.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *