Претрага
[rstr_selector]

Boško Obradović: U Srbiji je zavladao parlamentarni mrak

Srpski pokret Dveri održao je danas u Čačku konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na najnovija dešavanja u srpskom parlamentu i prekid sednice na kojoj su narodni poslanici postavljali pitanja predsedniku Vlade i ministrima.

Narodni poslanik Boško Obradović, koji je sinoć isključen sa sednice Skupštine, kaže da nijedna opoziciona poslanička grupa nije imala priliku da postavi pitanje Vladi, što prema njegovom mišljenju pokazuje da je u Srbiji, pored medijskog, zavladao i parlamentarni mrak.

– Svi koji su pratili sinoćni prenos Narodne skupštine Republike Srbije, u kome je Vlada odgovarala na pitanja narodnih poslanika, mogli su da vide jednu neobičnu činjenicu – da nijedna velika opoziciona poslanička grupa nije dobila priliku da postavi bilo kakvo pitanje Vladi. To je zapravo najbolji dokaz da je pored medijskog mraka koji vlada Srbijom, sada zavladao i parlamentarni mrak, jer vlast jednostavno ne dozvoljava da se čuje glas opozicije. Niko iz opozicije, pa ni ja kao poslanik Dveri, nije dobio priliku da postavi pitanja Vladi. Dobio sam i niz opomena i kazni od strane predsednika Skupštine Maje Gojković, samo zato što sam ukazivao na činjenicu da je sve to jedna velika gluma i da zapravo nema mogućnosti da se postavi pitanje. Čak sam i isključen sa sednice kao što je to slučaj i ovde na nivou gradske Skupštine grada Čačka gde se takođe isključuju odbornici Dveri, samo zato što postavljaju po vlast nezgodna pitanja, rekao je Obradović.

Dveri ne odustaju

– Mi nećemo odstupiti, oni nas ne mogu uplašiti, nemaju ništa kompromitujuće da kažu o nama i zato ih se i ne plašimo i nastavljamo našu borbu sve do pada vlasti SNS-a i Aleksandar Vučića i na republičkom i na lokalnom nivou, istakao je Boško Obradović. Naša pitanja ćemo nastaviti da postavljamo na sve moguće načine, a pitanja za Vladu su:

–  Kada ćete pomoći seljacima posle ove katastrofalne godine sa elementarnim nepogodama?
– Kada ćete rešiti pitanje porodica koje imaju kredite u švajcarskim francima?
–  Kada ćete za sto hiljada radnika koji imaju potraživanja za neisplaćene zarade i nepovezan radni staž to omogućiti, a obećali ste?
–   Kada će biti donet zakon o ispitivanju porekla imovine tajkuna i političara, pa sve do onog ključnog pitanja zbog kojeg sam isključen jer sam podigao jedan plakat na kome je to pisalo o sprezi kriminala i korupcije i vrha vlasti i najbližeg Vučićevog okruženja njegovog brata, kumova i onih koji su na čelu SNS-a.

Dveri neće odustati. Nastavljamo sa postavljanjem pitanja, ne mogu nas uplašiti i bez obzira koliko nas isključuju mi nastavljamo da se borimo, rekao je Boško Obradović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести