Претрага
[rstr_selector]

Bratislav Jugović podnosi ostavku da ga ne bi smenili

Bratislav Jugović, aktuelni član Gradskog veća i predsednik Sindikata čačanskih vrtića, danas, a najkasnije do kraja nedelje, podneće ostavku na funkciju kojom je trebao da brani interese zaposlenih u Predškolskoj ustanovi „Radost“, saznajemo u Veću samostalnog sindikata Čačka.

Jugović je zbog kritika koje su mu još ranije bile upućene iz Gradskog sindikata, da ne može istovremeno biti političar i braniti radničku klasu, ostavku trebalo da podnese na zboru koji je nedavno sazvan upravo po tom pitanju. Kako saznajemo, vaspitački zbor je tada „otišao u drugom pravcu“ jer su se radnici pobunili zbog saznanja da će im plate biti smanjene.

U Veću samostalnog sindikata Čačka, navode da je novi propis o ukidanju stimulacija donet još u septembru, ali da se Jugović, kao sindikalni vođa, tom temom nije bavio. Od dana kada je stupio na funkciju člana Gradskog veća, Jugović se često bavio drugima, kritikujući skoro svakoga, većinom bez razloga, a prestao je da se bavi onim za šta je dobio ovlašćenje svojih kolega – rešavanjem probleme zaposlenih u preduzeću čiji je radnik.

U Gradskom sindikatu kažu da je zbog Jugovićeve neažurnosti, koji je potpuno zanemario funkciju predsednika Sindikata čačanskih vrtića, bila dovedena u pitanje isplata zarada u PU „Radost“.

U Veću sindikata navode da se razmišljalo i o Jugovićevoj smeni jer je situacija u Sindikatu vrtića odavno nesređena, ali se od toga odustalo jer je Jugović obećao da će se sam odreći funkcije predsednika sindikata. Primenom novih propisa, od ove godine ukinute su vaspitačke stimulacije koje većina radnika u obdaništima širom Srbije prima, jer skoro da nema vaspitačice koja u grupi ima 24 dece, koliko je propisano, već je taj broj gotovo svuda veći. U Čačku je usaglašavanje o zaradama vaspitača kasnilo jer Sindikat zaposlenih u obdaništima, na čelu sa Bratislavom Jugovićem, nije gradskoj upravi podneo predlog kako da se ispoštuje zakon a da se vaspitačima ne smanje zarade. U beogradskim vrtićima, ali i drugim ustanovama za smeštaj dece, to je učinjeno tako što je povećana cena rada, kako bi zaposlenima plata ostala ista, što je zakonom dozvoljeno.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести