Претрага
[rstr_selector]

Broj korisnika komunalnih subvencija u Čačku povećan, najviše zahteva za umanjenje računa za vodu

Komunalne subvencije u Čačku koristi 186 porodica, od kojih je 169 sa gradskog, a 17 sa seoskog područja. Marija Vojvodić, rukovodilac službe za lokalna prava i usluge čačanskog Centra za socijalni rad kaže da je broj korisnika komunalnih subvencija povećan nakon što je došlo do određenih izmena u Odluci o finansijskoj podršci porodicama sa decom.

– Odluka o finansijskoj podršci porodicama sa decom predviđa da je koriste i porodice sa troje i više dece sve dok je najmlađe dete na redovnom školovanju. To je ta novina koja je povećala broj korisnika i za sada sve teče normalno u smislu plaćanja računa u skladu sa komunalnim subvencijama za koje su se naši korisnici izjasnili.

Najveći broj zahteva odnosi se na usluge „Vodovoda” i „Komunalca”

– Komunalnu subvenciju za usluge „Vodovoda“ u gradu koristi 137 porodica, za uslugu iznošenje smeća čačanskog „Komunalca“ 59, a što se tiče grejanja tu je najmanji broj zahteva s obzirom na to da imamo 30 porodica. Sa seoskog područja najviše zahteva je za usluge JKP Moravac koje koristi 12 porodica, imamo i jednu porodicu iz Ježevice i po dve iz Trnave i Gornje Gorevnice kojima su odobrene subvencije za vodu, kaže Vojvodić.

Pravo na komunalne subvencije važi godinu dana

Zahtevi za ostvarivanje prava za komunalne subvencije podnose se Centru za Socijalni rad, a uslov je da podnosilac nema dugovanja za komunalne usluge.
– Građani zahtev mogu predati Centru za socijalni rad svakog dana, a uslov je da imaju izmirene račune za onu subvenciju za koju žele da ostvare pravo. Potom se donosi rešenje o priznavanju prava na komunalne subvencije koje važi narednih godinu dana, rekla je Marija Vojvodić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести