Brojni zaseoci na području Ivanjice odsečeni zbog snežnih nanosa

Brojni zaseoci na području Ivanjice odsečeni zbog snežnih nanosa

Državni putevi i prilazi centrima sela su prohodni, ali je najveći problem na nekategorisanim putevima u udaljenim zaseocima u kojima su uglavnom staračka domaćinstva

0

Mnoga sela u planinskom području Ivanjice su zbog velikog snega odsečena i do njih se veoma teško dolazi, kaže Budislav Vukašinović, načelnik ivanjičkog Štaba za vanredne situacije. Državni putevi su prohodni, kao i prilazi centrima sela, ali najveći problem je na nekategorisanim putevima u udaljenim selima u kojima su uglavnom staračka domaćinstva.

Meštani čiste puteve traktorima

– Ima dosta zaselaka koji su odsečeni i do njih se ne može doći putničkim kolima, jedino terenskim, ali je i to otežano. Pratimo situaciju u saradnji sa predsednicima mesnih zajednica koji su nam ujedno i poverenici civilne zaštite, stalno smo sa njima na vezi i onde gde je neophodno upućujemo ekipe koje su obučene za intervencije u vanrednim situacijama. U toku jučerašnjeg dana te ekipe su obišle dva domaćinstva u kojima žive dve žene, odnele su im hranu i lekove, kaže Vukašinović.

Prema njegovim rečima, nabavljeno je 50 raonika za čišćenje snega i podeljeni su ljudima koji imaju traktore i koji su sada zaduženi za čišćenje određenih seoskih putnih pravaca na teritoriji Ivanjice, a opština će im refundirati potrošeno gorivo.

POSTAVI ODGOVOR