„Budimka“ uskoro na licitaciji

„Budimka“ uskoro na licitaciji

Dobra vest za sve koji godinama prate probleme požeškog prehrambenog giganta „Budimka“: u narednih petnaest dana biće oglašena prodaja licitacijom

0

Problem „Budimke“ iz Požege, koja raspolaže sa skoro trideset hektara površine zemljišta, uređenom infrastrukturom i svime što je potrebno za funkcionisanje jednog prehrambenog giganta, napokon je blizu okončanja. Posle proglašenja bankrota, doneta je zvanična odluka o prodaji. Đorđe Stevanović, član Odbora poverilaca, smatra ovu vest povoljnom za sve potražitelje, ali i nezaposlene. Kako kaže, uzdaju se u to da će preduzeće otkupiti dobra investitorska kompanija, budući da joj je vrednost procenjena na oko deset miliona evra.

Nadaju se brzom i uspešnom okončanju dvodecenijske neizvesnosti

Za otprilike dve nedelje, u medijima će biti objavljen oglas za prikupljanje ponuda potencijalnih budućih vlasnika. O sudbini „Budimke“ se spekuliše još od ranih devedesetih godina i, po svemu sudeći, biće napokon odlučena putem licitacije. To znači da će, po prvi put, pravno lice dobiti priliku da kupi kompaniju sa svim objektima i opremom, uz mogućnost raspolaganja bez učešća države ili bilo koga sa strane.

Takav postupak je, zaključuje Stevanović, jedini pravi put. Čitav proces, od proglašenja stečaja u januaru 2016, preko bankrotstva, pa sve do procene imovine i problema sa tužiocima, trajao je prilično dugo, ali sada mu se nazire kraj. Zainteresovanih je mnogo, pa ne sumnja u uspešno okončanje slučaja, ako ne već na prvoj, onda svakako na drugoj licitaciji.

POSTAVI ODGOVOR