Претрага
[rstr_selector]

Burazerski konkursi za „vruće“ gradske fotelje

Za novog direktora JKP „Moravac“ iz Mrčajevaca imenovan je Miodrag Jaćimović. On bi na ovu funkciju trebalo uskoro da stupi. S obzirom na to je konkurs za mesto direktora ovog preduzeća raspisivan i poništavan nekoliko puta, a da su se na njega uvek javljali isti kandidati, Miloš Marić, šef odborničke grupe Nove Srbije u čačanskoj gradskoj Skupštini, iznosi u javnost razloge zbog kojih je konkurs poništavan.

– Bilo je toliko smešnih situacija, a ovo je bio ako ne grešim treći, možda i više puta raspisivan konkurs za izbor direktora JKP „Moravac“ i na svim konkursima su uglavnom učestvovali isti kandidati – Miloje Vojinović, Radojica Vulović i Miodrag Jaćimović. Do sada, iz nama poznatih razloga, ali verovatno javnosti nepoznatih, gospodin Jaćimović nije ispunjavao uslove za izbor direktora jer nije imao pet godina radnog iskustva na rukovodećim mestima i zbog toga je poništavan konkurs i čekalo se da on ispuni i taj jedini uslov. Svedoci smo da posle trećeg puta, a možda i više, gospodin Jaćimović bude izabran za direktora. Osnovno pitanje vladajućoj većini je, ako je sada ispunio uslove, ako sada zadovoljava sve te kriterijume, zbog čega za direktora nije postavljen nakon raspisivanja prvog ili drugog konkursa. To je njihovo pravdanje da je sada upotpunio dokumentaciju što nije tačno, dokumentacija je ista, tvrdi Miloš Marić.

„Vojinoviću famozno nestao dokaz da nije osuđivan“

– Na poslednjem konkursu je gospodinu Miloju Vojinoviću famozno nestao papir sa dokazom da nije osuđivan, mada je na prethodnom, kada je pred Skupštinu došao predlog Komisije za izbor direktora, imao kompletnu dokumentaciju. Nemoguće je da na prethodnom konkursu ima kompletnu dokumentaciju, a sada nema.

Nova Srbija će pratiti rad novog direktora „Moravca“

Miodrag Jaćimović je bio dugogodišnji predsednik Saveta mesne zajednice Trbušani, a Marić kaže da je bilo određenih nepravilnosti u njegovom radu, za koje odbornička grupa Nove Srbije nema konkretne dokaze, ali dodaje da će pratiti njegov rad u JKP „Moravac“.

– Odbornička grupa Nove Srbije u javnost izlazi samo sa činjenicama i govorimo samo o onome gde imamo tačne podatke. Mi znamo kako je on radio, ali nemamo konkretne dokaze. Znamo da je tu bilo niz propusta prilikom uvođenja kanalizacije i da ta izgrađena kanalizacija u Trbušanima nema upotrebnu dozvolu, da kišna kanalizacija preliva i sa svim tim smo upoznati, ali nemamo nikakve dokaze i papire da bi se time ozbiljnije bavili ili da bi pokrenuli neku istragu. Baš zbog takvog načina rada gospodina Jaćimovića, odbornička grupa Nove Srbije će posebnu pažnju obratiti na „Moravac“ kako se slične stvari ne bi dogodile i u tom javnom preduzeću. Ali moram da istaknem i to da imamo dokaze za podnošenje krivične prijave, evo primera radi za slučaj nabavke jelke u Čačku za koji smo podneli papire čačanskom javnom tužiocu, a nakon skoro godinu dana od tada istraga nije pokrenuta. Tako da je u ovoj državi i gradu Čačku pitanje da li možete, čak i da imate dokaze, da se izborite za pravdu. Izgleda da je pravda kod nas spora i pre svega nedostižna, zaključio je Miloš Marić.

Vojinović: „Jedan čovek u Čačku vedri i oblači“

Miloje Vojinović, nekadašnji direktor čačanskog „Komunalca“ i jedan od kandidata za mesto direktora u JKP „Moravac“ čija dokumentacija je na poslednjem konkursu odbačena kao nepotpuna, kaže da na prvom i drugom konkursu nije bilo zamerki na njegovu dokumentaciju, a istu je predao i na treći. Vojinović ističe da je reč o velikom apsurdu jer mu je rečeno i da na odluku Komisije nema pravo žalbe.
– Na odluci Komisije piše da nemam pravo žalbe što je po meni apsurdno, jer na sve imate pravo žalbe i mislim da su se ostali kandidati u više navrata žalili. Ja se do sada nisam žalio iz prostog razloga što sam mislio da će neko ceniti validnost školovanja i radnog iskustva u toj oblasti, međutim od tog posla nema ništa i to mi je tako i na početku rečeno kada je bio prvi konkurs. Kandidat koji je prošao lepo mi je rekao da je njemu to mesto obećano i da će ga dobiti pa makar konkurs ponavljali i deset puta, a njegov brat od tetke je Radenko Luković, koji ima očitu većinu u Skupštini grada Čačka i on vedri i oblači. Vidite da sve odluke donosi većina u kojoj su gospodin Maksimović i Luković, kako oni odluče tako se događa. Kome se žaliti? Oni nisu našli za shodno prošli put da mi pošalju obaveštenje, a dužni su kao na svakom konkursu da vas obaveste zašto niste primljeni i do kada možete da se žalite, tako da ne vidim uopšte šta tu može da se uradi. Kako može prvi i drugi put da bude potpuna dokumentacija, a da sve izvadim i drugi put u sudovima i SUP-u, e onda treći put nije ispravna dokumentacija. Ja tvrdim da sam svu kompletnu dokumentaciju predao i čak sam napravio specifikaciju šta sam sve predao. Međutim, vi to ne možete nikako da dokažete jer predajete u zatvorenom kovertu, bilo na pošti ili šalteru, a oni mogu da vam kažu „nema veze što ste vi to izvadili u sudu, jednostavno niste predali“. Čak sam tražio jednom na pisarnici da mi overavaju dokument po dokument, ali su mi rekli da nemaju pravo to da rade jer mora da se preda kompletna dokumentacija u zatvorenoj koverti. Ne možete da dokažete i da hoćete, to je borba sa vetrenjačama u kojoj ja više ne želim da se borim.

Sledeća na udaru PU „Moje detinjstvo“?

– Rekao sam već ko ima većinu, to je valjda jedna od struja, mada više ne znam ni da li ima nekih struja u Srpskoj naprednoj stranci, ali očito se vidi da tu nešto ne funkcioniše. Znači, čovek iz senke, Radenko Luković, vlada ovim gradom. Taj gospodin je meni pravio probleme i 2012. godine kada sam otišao iz „Komunalca“, jer je apsurdno i tad bilo da ja dobijem nagradu Privredne komore kao najbolji menadžer u javnom sektoru, a on i tadašnji gradonačelnik da ljagaju moje ime u Čačku mesecima. Raditi u javnom preduzeću, a nemati dobru konekciju sa gradom, odmah ste u problemu, a ja je 2012. godine očito nisam imao. Dovoljno je da vam ne prebace novac za nešto što ste uradili jedan mesec, drugi, treći i onda ste već četvrtog meseca u problemu. Oni su vlasnici vaše sudbine tako što mogu da vam prebace ili ne prebace novac. Vi isplatite ili ne isplatite platu na vreme, prvi put kada ne isplatite platu, nastaje problem. Pa vidite šta su uradili sa dečijom ustanovom „Moje detinstvo“ – usvojili su Plan rada a nisu usvojili Izveštaj o poslovanju, a čim ne usvojite direktoru izveštaj imate osnov za njegovu smenu. To je sve trgovina, više ne mogu da pohvatam ko je sa kim u kojim rodbinskim vezama – Ćurčić sa Parezanovićem, Luković sa Jaćimovićem, sve je to rodbinski povezano i apsurdno je baviti se njima. Vreme će pokazati ko je gde, nažalost, ovde je izvršena totalna devalvacija i degradacija svega. Ne morate da znate ni kako se zovete, dovoljno je da imate člansku kartu i za brata Radenka Lukovića, istakao je Miloje Vojinović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *