[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Bez vode potrošači u Dragačevskoj ulici u Čačku

Vodosnabdevanje

Zbog pucanja vodovodne cevi, bez vode su jutros potrošači u Dragačevskoj ulici u Čačku. Radovi na popravci kvara obavljaće se u toku prepodneva.

Na vodovodnim mrežama u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nema kvarova, a za danas nisu planirani radovi zbog kojih bi dolazilo do isključenja vode.

Elektrosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanske Elektrodistribucije, zbog kvarova na niskonaponskoj mreži bez struje su jutros delovi Ostre, Donje Gorevnice, Loznice, Kukića, Rajca, Milićevaca i Gornje Trepče. Kvarovi su nastali uglavnom zbog jakog vetra, a biće sanirani u toku dana. Planskih isključenja struje za danas nema.

Kvarovi na niskonaponskoj mreži registrovani su i u milanovačkim selima Lunjevica i Koštunići, kao i u Goračićima u Dragačevu. U pitanju su manji kvarovi koji će biti sanirani u toku prepodneva.

Stanje na putevima

Po kotlinama i visoravnima jugozapadne Srbije tokom jutra se očekuje magla koja može smanjivati vidljivost i ispod 100 metara, a u toku dana vozače mogu pratiti mestimično mokri kolovozi, budući da meteorolozi i za danas najavljuju kišu i povremene pljuskove.

Od danas do 02. septembra, izvodiće se radovi na sanaciji kolovoza na deonici Mrčajevci – Adrani. Tokom izvođenja radova, saobraćaj će se od 7 do 17 časova odvijati uz naizmenično propuštanje vozila.

Danas od 7 do 17 časova, na snazi će biti obustava saobraćaja zbog radova na asfaltiranju regionalnog puta  između Kokinog Broda i Pribojske Banje. Alternativni putni pravac tokom obustave saobraćaja biće Kokin Brod – Bistrica – Priboj. Zbog radova na rekonstrukciji puta Kosjerić – Varda – Kostojevići, obustavljen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i poluprikolicom. Alternativni putni pravci su Kosjerić – Požega,  Požega – Užice i Kostojevići – Užice.

Prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja na našim putničkim terminalima sa Mađarskom i Hrvatskom traju od 15 do 20 minuta, Međutim, međuzone su ka ovim zemljama dobrim delom popunjene. Na graničnom prelazu Preševo sa Makedonijom zadržavanja su promenljiva i traju do pola sata. Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja dužih od 15-ak minuta.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija će danas izazvati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se svetuje astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Kod meteoropata su očekivani reumatski bolovi i neraspoloženje. Pažnja se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Policijska uprava

U Čačku, Ivanjici, Guči i Lučanima juče nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Gornjem Milanovcu se dogodila jedna u kojoj je pričinjena materijalna šteta. Povređenih putnika nije bilo.

Radarske kontrole će danas biti postavljene na gradskom području od 10.00 do 14.00 časova i tokom naredne noći od 02.00 do 06.00 sati. U Mrčajevcima je kontrola brzine kretanja vozila planirana od 18.00 do 22.00 časa.

Vremenska prognoza

Meteorolozi za danas u većem delu Srbije najavljuju promenljivo oblačno vreme, povremeno sa pljuskovima i grmljavinom. Suvo će biti jedino na severozapadu zemlje. Tokom jutra po kotlinama i visoravnima jugozapadne Srbije ponegde se očekuje magla.

Jutarnja temperatura će biti do 20, a najviša dnevna do 30 stepeni.

U Čačku će biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom ili pljuskovima tokom popodneva. Jutarnja temperatura će biti 17, a najviša dnevna do 27 stepeni.

Поделите вести