Čačak bogatiji za četiri bebe

Čačak bogatiji za četiri bebe

0
Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe tri devojčice i jedan dečak, a u isto vreme u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođen je jedan dečak.

Bioprognoza

Vremenske prilike imaće nepovoljan uticaj na većinu hronično obolelih osoba, naročito na osobe sa srčanim i respiratornim tegobama. Od meteoropatskih reakcija najviše će biti izraženi glavobolja, bolovi u kostima i zglobovima i promenljivo raspoloženje.Učesnicima u saobraćaju se savetuje pojačana pažnja.

Hitna pomoć

Lekari čačanske hitne pomoći imali su povećan broj intervencija na terenu u toku prethodna 24 sata, s obzirom na to da su evidentirana 52 izlaska na teren, a u ordinaciji je zabeležen 21 pregled. U Gornjem Milanovcu hitna pomoć je intervenisala devet puta na terenu, a lekari obavili i 22 ambulantna pregleda.

Saobraćajna policija

Juče su se u Čačku dogodile tri saobraćajne nezgode i to u Lominoj ulici, u Konjevićima i na putu u Riđagama. U ovim saobraćajnim nezgodama tri osobe su lakše povređene. Kontrola brzine kretanja vozila vrišiće se danas do 18 časova u ulicama Vidosava Kolakovića, Aleksandra Savića, Nikole Tesle i u Bulevaru Tanaska Rajića.

Stanje na putevima

Povremeni pljuskovi praćeni grmljavinom i danas će vozačima donositi promenljivo stanje kolovoza, ali i smanjenu vidljivost zato će im vožnja biti slična onoj koju su imali prethodnih dana uz više strpljenja i na način prilagođen ovakvim uslovima na putu. Oni koji su planirali da ovaj vikend provedu u prirodi mogu računati na povremeno veći broj vozila na putevima koji vode ka izletištima i vikend naseljima. Građevinska sezona je u punom jeku, radovi na popravci ili zameni dotrajalih slojeva asfalta su u toku zato se na pojedinim mestima vozi sporije što može usloviti formiranje kolona, kao što je slučaj na magistralnom putu od Pakovraća ka Užicu, pa se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć semafora. Na istom putnom pravcu, u ponedeljak 27. jula počinju radovi na sanaciji nestabilnih kosina na deonici Gorjani – Sevojno, zbog čega će se vršiti povremene obustave saobraćaja u trajanju od 15 do 20 minuta, a nakon obustava saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
Do 31. jula izvode se radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije za maglu na deonici od petlje Takovo do petlje Preljina. Radovi se izvode u pokretu od 7 do 16 časova, sa zatvaranjem zaustavne saobraćajne trake.
Zbog radova na asfaltiranju kolovoza, na deonici Preko Brdo-Odvraćenica saobraćaj se obustavlja dva puta dnevno po 3 sata.
Između Jošaničke banje i Kopaonika saobraćaj je obustavljen do kraja jula zbog radova, a alternativni putni pravci vode preko Raške i Rudnice ili preko Kruševca, Brusa i Brzeća.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja, dok tertna motorna vozila čekaju nešto duže ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR