Čačak bogatiji za pet beba

Čačak bogatiji za pet beba

0
Porodilište

porodiliste malaU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je pet beba, tri dečaka i dve devojčice, dok u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu već dva dana nije bilo porođaja.

Hitna pomoć

hitna-servis-80x80-obrLekari u Hitnoj pomoći u Čačku imali su po 31 intervenciju u ordinaciji i na terenu. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 26 ambulantnih pregleda i 10 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala šest puta na terenu, 56 pacijenata je pregledano u ordinaciji, a četiri pacijenta su transpotovana na dalje lečenje u Opštu bolnicu u Čačku.

Biometeorološke prilike

bioprognozaUsled očekivane biometeorološke situacije izvestan oprez se savetuje osobama sa kardiovaskularnim tegobama. U oblastima sa jakim vetrom oprez se savetuje nervno labilnim osobama. Kod meteoropata su mogući problemi sa snom, glavobolja i razdražljivost.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrZbog kvara na vodovodnoj mreži u Bulevaru oslobodilaca radnici čačanskog „Vodovoda“ će u toku pre podneva obavljati radove kod firme „Prohrom“. Za vreme ove intervencije neće biti isključenja vode, ali se vozači upozoravaju na opreznost s obzirom na to da je postavljena vertikalna signalizacija.
U Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima nema kvarova na vodovodnim mrežama, kao ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do prekida u snabdevanju vodom.

Uprava saobraćajne policije

policija znacka malaU toku prethodna 24 sata u Čačku su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice lakše povređeno, dok su u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Lučanima povređene dve osobe, a u pitanju su takođe lakše telesne povrede. I pored dobrih uslova za vožnju, u saobraćajnoj policiji vozačima savetuju opreznu vožnju, uz maksimalno pridržavanja saobraćajnih propisa. Radarske kontrole za danas su planirane do 14.00 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku, a do 16.00 na području Ivanjice.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaDani  posle praznika, kao i povratak đaka u školske klupe usloviće pojačan saobraćaj, kako na gradskim saobraćajnicama tako i na prilaznim putevima većim gradovima. Vidljivost je dobra jedino se u ovim jutarnjim satima može očekivati kratkotrajna magla. Vreme će i danas pogodovati vozačima, ali  česte temperaturne razlike uslovljavaju i pojavu odrona kojih najviše ima duž dunavske i drinske magistrale, dolinom Ibra kao i kroz Ovčarsko-kablarsku, Sićevačku i Grdeličku klisuru.
Na putevima I i II reda trenutno nema većih gužvi i saobraćaj se odvija nesmetano.
Oni koji se upute ka višim planinskim predelima mogu računati na dobru prohodnost puteva i saobraćaj koji se odvija bez većih gužvi, ali i pored povoljnih uslova, uz Automoto saveza Srbije podsećaju na obavezno korišćenje zimske opreme.
Na putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Novog Pazara i Ivanjice i preporučuje se oprezna vožnja. Zbog klizišta u mestu Draževići na deonici Nova Varoš-Bistrica, prohodna je samo jedna traka.
Na deonici Topola-Rudnik izvode se radovi na periodičnom održavanju zbog kojih se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone  na snazi je zabrana kretanja.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR