Претрага
[rstr_selector]

Čačak bogatiji za šest stanovnika

Porodilište

Babice i lekari u čačanskom porodilištu imali su dosta posla u toku prethodna 24 sata. Obavili su šest porođaja, a tom prilikom rođeno je pet devojčica i jedan dečak. U isto vreme u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu nije rođena nijedna beba.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj na hronično obolele i osetlјive osobe, ali se izvestan oprez savetuje srčanim i psihičkim bolesnicima. Moguća je glavobolјa, razdražlјivost i poremećaj sna. Preporučuje se adekvatno odevanje i umerena fizička aktivnost.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku lekari su više posla imali u ordinaciji gde su pregledali 37 pacijenata, dok su na terenu intervenisali 30 puta. U Gornjem Milanovcu evidentirane su 24 hitne intervencije od kojih 19 u Hitnoj pomoći, a pet na terenu. Ivanjički lekari su obavili 52 pregleda u službi Hitne pomoći i četiri kućne posete.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku, Lučanima i Ivanjici juče nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Gornjem Milanovcu se dogodila jedna u kojoj, pored pričinjene materijalne štete, nije bilo povređenih putnika. Što se tiče radara, oni će danas do 12.00 sati biti u Mrčajevcima, od 12.00 do 16.00 časova biće u Lipnici, dok je na području grada radarska kontrola planirana tokom celog dana, odnosno do 22.00 časa.

Stanje na putevima

Sredina radne nedelje donosi umeren intenzitet saobraćaja koji se na autoputevima odvija bez zastoja i prekida. Oni koji se spremaju za put, u nižim predelima mogu očekivati nešto povoljnije vremenske prilike u odnosu na jučerašnje, dok su u planinskim predelima i za danas najavljene snežne padavine. Pored snega, posebnu opasnost predstavlja jak vetar koji je u toku jučerašnjeg dana stvarao snežne nanose na planinskim putevima zbog čega je neprohodan put koji vodi ka Kopaoniku sa istočne strane preko Brzeća, Srebrnca i Jarma. Ka ovoj planini se savetuje prilaz sa zapadne strane preko Jošaničke Banje i Biljanovca. Prilazi ostalim zimskim turističkim centrima su prohodni.
Na putevima područja Valjeva, Kraljeva, Novog Pazara, Ivanjice, Sjenice, Užica, Prijepolja i Vranja snega na kolovozu ima do 5 centimetara. Niske jutarnje, ali i večernje temperature pretvaraju svaku vlažnu deonicu u poledicu, a zbog čestih temperaturnih razlika učestala je pojava odrona, naročito kroz stenske useke i klisure.

Поделите вести