[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Čačak: Deo Ulice Dr Dragiše Mišovića danas bez struje

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na zameni stuba u Ulici Dr Dragiše Mišovića u Čačku, od 09.00 do 14.00 časova bez električne energije će biti potrošači u delu ove ulice od broja 209 do broja 229 i od broja 154 do broja 168, kao i potrošači u Ulici Ljubinke Popović od broja 2 do broja 9.

U Bečnju će se danas izvoditi radovi na niskonaponskoj mreži zbog kojih će od 09.00 do 14.00 časova bez struje biti zaseok Marinkovići.

Na teritoriji Gornjeg Milanovca danas će bez struje biti varošica u Gojnoj Gori, zbog radova na zameni električnog stuba, koji će se izvoditi od 09.00 do 14.00 časova.

U Ivanjici su za danas planirani radovi na niskonaponskoj mreži od 08.00 do 12.00 sati kada će bez električne energije ostati potrošači iz Luka, zaseok Tanaskovići.

Vodosnabdevanje

Jutros su bez vode stanovnici Ulice Boška Tepčevića u Ljubiću gde je pukla vodovodna cev. Radovi na popravci kvara obavljaće se u toku prepodneva, a normalizacija u vodosnabdevanju se očekuje do podneva.

Zbog radova na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu, prekid u snabdevanju vodom od 08.00 do 13.00 časova imaće potrošači u Ulici Radovana Grkovića, u delu Mlakovca i u delu naselja Strugarević.

Grejanje

U okviru priprema za predstojeću grejnu sezonu, Javno-komunalno preduzeće,,Gornji Milanovac” će danas početi pražnjenje grejnih instalacija u zgradama koje su priključene na sistem daljinskog grejanja. Građani Gornjeg Milanovca će u narednih 15 dana moći da izvrše neophodne radove na svojim unutrašnjim toplotnim instalacijama u stanovima i lokalima, a poželjno je da se u navedenom periodu izvrše i popravke na instalacijama u zajedničkim prostorijama, hodnicima i podrumima, poručuju iz ovog javnog preduzeća.

Stanje na putevima

Radovi na na zameni armirano betonskog propusta na putu u Rošcima, na skretanju za Kablar, izvodiće se do sutra. Saobraćaj se od 7 do 17 časova odvija uz naizmeično propuštanje vozila.

Do 23. septembra su produženi radovi na deonici Kraljevo – Mataruška Banja, u mestu Čibukovac, zbog sanacije klizišta. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a alternativni putni pravac vodi preko Mataruške Banje.

Zbog radova na asfaltiranju saobraćaj će danas do 16 časova biti obustavljen na putu Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar, kroz mesto Štavalj. Alternativni putni pravac za vreme obustave je Duga Poljanja – Karajukića bunari – Raždaginja – Sjenica.

Danas se vozi druga etapa 62. Međunarodne biciklističke trke kroz Srbiju, od Mionice do Čačka, zbog čega će u periodu od 11.30 do 16.30 časova, uz prisustvo saobraćajne policije, sukcesivno dolaziti do kratkotrajnih obustava saobraćaja na sledećim deonicama: Županjac – Maljević, Gornji Milanovac (Nevade) – Županjac, Gornji Milanovac (Nevade) – Bare, Bare – Knić, Knić – Mrčajevci, Preljina – Kraljevo i Preljina – Čačak.

Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima nema čekanja, dok se na teretnim vozila zadržavaju duže na izlazu iz zemlje na Mađarskoj i Hrvatskoj granici.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave, juče su na području Čačka, Gornjeg Milanovca i Ivanjice evidentirane tri saobraćajne nezgode. U Čaku je jedno lice lakše povređeno, u Gornjem Milanovcu je jedno zadobilo teške telesne povrede, a u Ivanjici je jedno lice izgubilo život.

Radarske kontrole na putevima koje pokriva Uprava saobrćajne policije u Čačku, za danas nisu planirane, ali se vozačima savetuje oprezna vožnja uz poštovanje svih saobraćajnih propisa, naročito ograničenja brzine kretanja.

Bioprognoza

Danas se očekuje nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Najizraženije tegobe mogu osetiti srčani, cerebrovaskularni bolesnici, kao i nervno labilne osobe, pa im se preporučuje da poslušaju savete lekara. Neraspoloženje i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.

Поделите вести