Čačak dobija Rimski trg do kraja nedelje

Čačak dobija Rimski trg do kraja nedelje

Uređenje prostora na kome su se nekada nalazile rimske građevine obuhvata i postavljanje led ekrana sa informacijama za građane i turiste i pratećeg mobilijara

0

Radovi na platou između Rimskih termi i čačanskog Doma kulture, gde se prema projektu JP „Gradac“ gradi Rimski trg, trebalo bi da budu završeni do kraja ove nedelje. Dragan Vukajlović, direktor „Gradca“, kaže da će postavljanjem led ekrana i pratećeg mobiliijara prostor na kome su se nekada nalazile rimske građevine biti kompletno završen i opremljen.

„Osveženje“ za gradsko šetalište

– JP „Gradac“ je uradilo projekat uređenja tog prostora koje nazivamo Rimski trg s obzirom na to da su tu nekada bile rimske građevine. Izgrađeni su plato sa fontanom, klupe za sedenje, a trenutno je u toku ulepšavanje i ozelenjavanje tog prostora sa pratećim mobilijarom. Nadamo se da će do kraja nedelje biti postavljen i led ekran na kome će građani i turisti imati priliku da vide slajdove sa prezentacijom Čačka i Rimskih termi. To je jedno osveženje za naše šetalište i novi sadržaj za koji se građani, koliko imam saznanja, pozitivno izjašnjavaju. Po nekoj dinamici, kompletni radovi bi trebalo da budu gotovi do kraja nedelje, rekao je Dragan Vukajlović.

POSTAVI ODGOVOR