Претрага
[rstr_selector]

Čačak dobija Start-up centar

Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku u petak je potpisan Protokol o saradnji između obrazovnih institucija, privrede i svih osnivača Naučno tehnološkog parka, a u vezi sa budućim Start-up centrom. Mirko Pešić, direktor Naučno tehnološkog parka, kaže da je Protokolom definisano da su svi resursi ove naučne institucije na raspolaganju privredi i obrazovnim ustanovama.

– Ovaj Protokol je proširenje saradnje koju smo mi već imali sa skoro svim obrazovnim ustanovama, ali smo na ovaj način želeli da definišemo da budući Start-up centar stoji na raspolaganju svim našim obrazovnim institucijama i privredi. Njime je definisano da ćemo stalno informisati svih osam srednjih škola, Visoku školu tehničkih strukovih studija, Forum privrednika i sve osnivače Naučno tehnološkog parka o aktuelnostima u Start-up centru, kaže naš sagovornik.

Otvaranje Start-up centra planirano na proleće

Javne nabavke za opremanje prostora Start-up centra su raspisane, a prema rečima Mirka Pešića, Centar bi trebalo da bude završen na proleće.

– Pored tih građevinskih radova i adaptacije prostora, raspisana je i nabavka za najsavremeniju opremu koja će biti na raspolaganju u Centru. Građevinski radovi bi trebalo da traju oko tri meseca, a nabavka opreme kraće, tako da možemo očekivati da sve to bude završeno već na proleće. Do tada nećemo gubiti vreme, radićemo na organizovanju učenika i studenata kroz razne aktivnosti, da se oni već formiraju u timove i da izaberemo one koji su zainteresovani da svoje obrazovanje i znanje dodatno prošire i da ga primene kroz praktičnu povezanost, kaže Pešić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести