[rstr_selector]

Čačak domaćin Prvenstva Srbije u biciklizumu u brdskoj i kriterijumskoj vožnji

Prvenstvo Srbije u biciklizmu u disciplinama brdska i kriterijumska vožnja održava se u Čačku u nedelju, 5. avgusta. Staza brdske trke je na lokalnom putu Beljina – Guča preko Pridvorice i Tijanja do prevoja na Jelici. Okupljanje takmičara i podela startnih brojeva biće u centru grada od 09.00 do 10.30 sati. Polazak karavana u zatvorenoj vožnji na zvaničan start brdskog prvenstva u Beljini je u 10.30h.
Seniori i juniori će voziti stazu dužine 7,3 kilometra, kadeti, mastersi i žene 4 kilometra, mlađi kadeti i juniorke 3 kilometra i poletarci 2 kilometra. Strat prve kategorije je u 11.00 sati. Trka će se bodovati i za Kup Srbije.

Kriterijumska vožnja se vozi gradskim ulicama 

Prvenstvo u kriterijumskoj vožnji, odnosno ulična trka počinje u 16 časova. Cilj tke će biti u Ulici Župana Stracimira, a kružna staza ide ulicama Gospodar Jovanovom, Kneza Miloša, Sinđelićevom, Železničkom i Kuželjevom. Dužina jednog kruga je 1300 metara.
Prvo startuju mastersi, seniorke i juniorke koji će voziti  devet krugova, zatim u 16.20hstartuju mlađi poletarci i poletarke, oni voze dva kruga, a u 16.30 nastupaju poletraci i mlađe kadetkinje koji voze četiri kruga. Mlađi kadeti i kadetkinje voze od 16.45h devet krugova.
U 17.10h je start trke kadeta koji voze 15 krugova, u 17.45 h takmičiće se juniori koji voze isti broj krugova, a u 18.20 h nastupa elita i U23 koji voze 24 kruga.
Kriterijumska trka je specifična i interesantna za gledanje, jer u svakom bodovnom krugu prva tri takmičara osvajaju bodove po sistemu 5-3-1, a poslednje bodovanje je dvostruko. Pobednik će biti takmičar koji sakupi najviše bodova i odveze pun broj krugova.
Saobraćaj će tokom trke biti zatvoren u centru Grada u vremenu od 16.00 do 19.30 sati.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *