Čačak i Gornji Milanovac bogatiji za deset beba

Čačak i Gornji Milanovac bogatiji za deset beba

0
Porodilište

Lekari i babice u čačanskom porodilištu obavili su osam porođaja u toku prethodna 24 sata. Tom prilikom je rođeno pet dečaka i tri devojčice. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu juče su rođena dva dečaka.

Elektrosnabdevanje

Danas će zbog radova na niskonaponskoj mreži i izmeštanju mernih mesta od 08:00 do 12:00 sati bez električne energije biti potrošači u Ljubiću u ulicama Gvozdena Paunovića od broja 7 do 27 i Aleksija Milenkovića 24 . Radovi će se obavljati i sutra u intervalu od 11.00 do 12.00 sati.
Od 10 do 15.00 časova danas će bez struje biti potrošači u banji Gornja Trepča u delu od pijace ka naselju Livadice.
Na području Ivanjice od 8 do 17 časova bez struje će biti potrošači u Crnjevu i na Javorskom putu.

Vodosnabdevanje

Kvar na vodovodnoj mreži u Prijevoru kod goblja još uvek nije saniran, pa su potrošači i dalje bez vode. Radnici čačanskog Vodovoda će danas nastaviti radove na popravci kvara pa se očekuje da će u toku dana snabdevanje vodom u tom delu Prijevora biti normalizovano.
U Balkanskoj ulici se nastavljaju radovi na zameni priključaka, a za vreme radova je moguće kratkotrajno redukovanje u snabdevanju vodom.
U Gornjem će do prekida u isporuci vode zbog radova na vodovodnoj mreži doći od 9.00 do 12.00 sati u ulicama Cara Dušana i Kneza Lazara.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku, lekari su u toku prethodna 24 sata obavili 22 pregleda, a na terenu su intervenisali 33 puta. Milanovačka hitna pomoć je imala ukupno 29 intervencija od kojih šest na terenu, a 23 u ordinaciji.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija može imati relativno povoljan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Osobe sa srčanim i respiratornim problemima mogu osetiti izvesne tegobe. Promenljivo raspoloženje i poremećaj sna su moguće meteoropatske reakcije.

Stanje na putevima

Magla i sumaglica poslednjih dana otežavaju vožnju, pa se vozačima i danas u jutarnjim i večernjim satima savetuje da voze opreznije na putevima pored reka, jezera i kanala. Magla je prisutna na području Požege i Sjenice, a može je biti na autoputu Miloš Veliki, na deonicama Ibarske magistrale, u Pomoravlju, Podunavlju i Podrinju.
Produženi su radovi na mostu preko Čemernice na putu između Preljine i Konjevića, izvodiće se do 17. novembra, a u zoni radova vozila se naizmenično propuštaju.
Na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice, saobraćaj se do srede potpuno obustavalja u vremenu od 8 do 14 časova zbog radova na mostu „Sušica“. Vozači mogu koristiti lokalni put oko Mačkata. U toku su radovi u tunelu Surduk, izvode se od 19 časova do 7 sati ujutru i saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza  nema dužih zadržavanja, dok se na najfrekventniim teretnim terminalima zadržavanja kreću i do 180 minuta.

 

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR