[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika Info

Čačak: Pet saobraćajnih nezgoda, pet povređenih

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave, proteklog vikenda u Čačku se dogodilo pet saobraćajnih nezgoda u kojima je povređeno pet osoba koje su prošle sa lakšim telesnim povredama. Na putevima u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima vikend je protekao bez saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće tokom celog dana ali i naredne noći dana na gradskim saobraćajnicama u Čačku, od 14.00 do 22.00 časa biće na putnom pravcu između Beljine i Ovčar Banje, a od 22.00 do 06.00 sati sutra ujutru između Konjevića i Mrčajevaca.

Elektrosnabdevanje

Na području Čačka i Ivanjice nema kvarova na elektromrežama, a u Gornjem Milanovcu je zbog kvara u trafostanici bez struje naselje Lunjevački put. Očekuje se da će kvar biti otklonjen do 11.00 sati.
U Dragačevu su za danas bili planirani radovi na seči rastinja u trasi dalekovoda za Kaonu i Brezovice, ali su odloženi zbog lošeg vremena, tako da neće biti prekida u snabdevanju strujom, ukoliko ne dođe do nekih kvarova, kojih za sada nema.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“ došlo je do kvara na vodovonoj liniji između Gornje Trepče i Prislonice, zbog čega je bez vode ostala Gornja Trepča, a isključenje je moguće u toku pre podneva i u Prislonici. Mesto kvara još uvek nije locirano, pa se još uvek ne zna kada će kvar biti saniran, ali se očekuje da u toku popodneva bude uspostavljeno uredno vodosnabdevanje.  U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoj mreži, kao ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do isključenja vode.

Bioprognoza

Blago smanjenje tegoba mogu osetiti hronični bolesnici, ali se oprez ipak savetuje osobama sa srčanim problemima i astmatičarima. Reumatski bolovi i depresija su mogući kod meteoropata. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana pažnja koncentracija.

Stanje na putevima

Zimski uslovi vožnje se nastavljaju, vozači mogu očekivati promenljivo stanje kolovoza, od vlažnih i mokrih deonica, do onih pod raskvašenim snegom, naročito u planinskim predelima gde su snežne padavine donele nove slojeve snega pa je vožnja sigurnija uz upotrebu lanaca.
Kada su u pitanju magistralni putevi snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Kruševca, Vranja i Zaječara, gde snega ima i na putevima II i III prioriteta, a koji se može očekivati i na pojedinim putevima treće kategorije na području Čačka, Kragujevca, Kolubare, Mačve i Niša. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima na snazi je na planinskim putevima Ivanjice, Sjenice, Valjeva, Užica, Bajine Bašte, Kraljeva, Raške i Novog Pazara.
Saobraćaj je van gradova umerenog intenziteta, a na gradskim saobraćajnicma pojačan što je uobičajeno za početak nove radne nedelje.
Na graničnim prelazima putnička vozila prolaze bez zadržavanja, dok teretna vozila na graničnim prelazima Horgoš i Šid na izlazu iz Srbije čekaju oko tri sata, na Batrovcima i Kelebiji dva, a na Gradini do sat vremena.

Поделите вести