[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Čačak: Povećan broj hitnih intervencija na terenu

HItna pomoć

Vremenske promene utiču na zdravlje ljudi, pogotovo na pacijente koji pate od neke hronične bolesti. Najčešći problemi koji nastaju zbog nagle promene vremena su osećaj umora, nesanica, glavobolja i uznemirenost.
To najčešće potvrđuju i izveštaji lekara Hitne pomoći koji govore da je zbog razlike u tempraturi vazduha bilo mnogo intervencija kod srčanih bolesnika, da astmatičari imaju najviše tegoba i tako dalje. U hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 80 intervencija. Od toga 55 na terenu, a 25 u ordinaciji, dok su u Gornjem Milanovcu lekari obavili 26 ambulantnih pregleda i pet kućnih poseta.
Bioprognoza

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može imati nepovolјan uticaj na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom, reumatičare i srčane bolesnike. Moguće su glavobolјa, razdražlјivost i bolovi u kostima i zglobovima. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na rekonstrukciji mreže niskog napona u Rakovi od 9.00 do 16.00 časova bez električne energije biće potrošači u Rakovi od Doma prema Vranićima.
Na području Gornjeg Milanovca od 9.00 do 14.00 struje neće imati potrošači u Ločevcima, Ljevaji donji kraj i deo Takova oko pošte, a na području Ivanjice od 9.00 do 16.00 časova bez struje će biti Grabovičko Polje, Palež, Jevac i Cerova.

Vodosnabdevanje

U Ulici Milana Jovanovića u Kulinovcima, kod pekare „Dukat“, došlo je do kvara na vodovodnoj mreži. Kvar će biti saniran u toku prepodneva, a za vreme radova je moguće kratkotrajno nestajanje vode.
U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoj mreži, kao ni planiraih radova koji bi uslovili prekide u vodosnabdevanju.

Policijska uprava

Prema podacima iz saobraćajne policije u Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Lučanima jedno lice je lakše povređeno. Radarske kontrole biće do 14 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku, a od 16 časova do ponoći na putnom pravcu od Konjevića ka Parmencu.

Stanje na putevima

Vozačima promenljivo vreme i povremeni pljuskovi ne idu na ruku jer će ih pratiti mokri ili vlažn kolovoz, a u košrvskom području i jači udari vetra, koji povremeno mogu biti i olujne jačine zato će u predstojećim danima, kada se očekuje pojačan saobraćaj,  sporija i strpljivija vožnja biti sigurnija i bezbednija.
Zbog izgradnje benzinske stanice na Auto-putu Miloš Veliki, u smeru ka Čačku, na oko jedan kilometar pre naplatne rampe Preljina, saobraćaj je usporeniji jer se odvija samo preticajnom trakom. Na deonici Svračkovci – Preljina vozila se naizmenično propuštaju od 8.00 do 17.00 časova zbog redovnog održavanja puta.
Izvode se radovi na pranju tunela Šarani, u smeru ka Beogradu. U zoni radova za saobraćaj je zatvorena preticajna saobraćajna traka.
U toku su radovi na zameni ivičnjaka i izradi rigola, na deonici Brzeće – Kopaonik. U toku radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Prema informacijama Uprave granične policije, zadržavanja ima samo na teretnim terminalima u smeru ka Mađarskoj i Hrvatskoj koja su povremeno i višesatna, dok se na putničkim prolazi bez dužih čekanja.

 

 

 

Поделите вести