Čačak se sprema za nove padavine

Čačak se sprema za nove padavine

0

Dva dana bez kiše u Čačku su iskorišćena za pripremu terena i ljudstva za padavine koje su najavljene u narednom periodu.

Prema rečima Vojislava Ilića, gradonačelnika Čačka, pripadnici Vojske Srbije, sektora Civilne zaštite, volonteri i radnici javnih preduzeća, vrše ojačavanje bedema na Čemernici prema uputstvima nadležnih iz „Srbijavoda“. Istovremeno se vrši sanacija oštećenja primećenih prilikom prethodnog poplavnog talasa. Ilić navodi da je iz Republičkog hidrometereološkog zavoda dobio informaciju da će naredni talas padavina doneti 35 do 40 litara kiše po kvadratnom metru za 24 sata i podseća da su ekipe stalno na terenu, da građani znaju gde su krizne tačke i da bi bilo dobro da dođu na Čemernicu i pomognu u ojačavanju odbrambenih bedema. Ilić je naglasio da postoji  mogućnost izdavanja upozorenja za evakuaciju, ali i izrazio nadu da do toga neće doći.

Juče su formirane komisije za utvrđivanje štete na građevinskim objektima, poljoprivredi i putnoj infrastrukturi i od ranih jutarnjih sati su na terenu, podseća gradonačelnik Čačka koji preliminarne rezultate rada komisija očekuje u naredna dva dana. Članovi komisija su danas u Ovčar Banji, preljinskoj Baluzi, Konjevićima, Preljini i Parmencu, odnosno svuda odakle su stigle prijave građana. Osim plavljenja, obilne padavine su izazvale i pojavu klizišta, a ima i nekoliko neprohodnih puteva.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR