[rstr_selector]
Image by jplenio from Pixabay

Čačak: Sutra bez struje deo centra grada

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na redovnoj godišnjoj reviziji opreme u trafo stanici „Centar“ u Čačku, sutra će od 09.00 do 14.00 časova bez elekrične energije biti potrošači u Sinđelićevoj ulici, na početku Obilićeve i Železničke, a bez struje će biti i Zeleni pijac.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda, registrovani su kvarov na vodovodnoj mreži u Preljini kod kružnog toka i u Parmencu gde je došlo do pucanja cevi. Radovi na saniranju kvarova obavljaće se u toku pre podneva.

Bioprognoza

Usled očekivane biometeorološke situacije, izvesne tegobe mogu imati osobe sa srčanim obolјenjima i astmatičari. Nesanica, glavobolјa i bolovi u zglobovima su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju je potrebno povećanje pažnje.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 20 pacijenata, a na teren su izlazili 32 puta. U Gornjem Milanovcu ekipe hitne pomoći su obavili šest kućnih poseta, a u ordinaciji je evidentirano 16 pregleda.

Stanje na putevima

Kiša će tokom pre podneva otežavati vožnju u većem delu zemlje, a u višim predelima se očekuje sneg koji donosi zimske uslove vožnje. Niska oblačnost otežava saobraćaj preko planinskih prevoja, a magla je moguća na putevima pored reka, jezera i kanala.
Na putevima u planinskim predelima Ivanjice, Novog Pazara i Valjeva snega na kolovozu ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara. Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi su na m putnim pravcima Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona, preko Divčibara, Odvraćenica – Preko brdo, Jošanička Banja – Kopaonik i Kopaonik – Rudnica.
Na Auto-putu Miloš Veliki, na oko kilometar pre naplatne stanice Preljina, u smeru ka Čačku, danas počinju radovi na izgradnji stanice za snabdevanje gorivom „Sokolići 1″. Planirano je da traju do 1. aprila, a za vreme radova za saobraćaj će biti zatvorene zaustavna i vozna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom.
Zbog klizišta koje je oštetilo deo saobraćajne trake magistralnog puta od Batočine ka Kragujevcu, kod Nikšićkog brda, saobraćaj se odvija dvosmerno suprotnim smerom, onim koji vodi ka Batočini uz ograničenu brzinu od 60 kilometara na čas.
Na našim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Поделите вести