Čačak: Tokom vikenda rođeno 12 beba

Čačak: Tokom vikenda rođeno 12 beba

0
Porodilište

U čačanskom porodilištu prethodnog vikenda rođeno je 12 beba. U subotu 27. juna je rođeno šest beba, tri dečaka i tri devojčice, a u nedelju pet dečaka i devojčica. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođene su dve bebe, dečak i devojčica.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na rekonstrukciji mreže niskog napona danas će bez električne energije bićti deo Mrčajevaca, zaseok Krnjine u vremenskom periodu od 8.00 do 18.00 časova. Radovi će se obavljati i narednih dana i trajaće do 3. jula.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda, u Ulici Stara pruga kod „Auto Jovanovića“ i u ulici 68 u Atenici, je došlo do kvarova na vodovodnoj mreži. Kvarovi će biti sanirani u toku prepodneva, a za vreme radova je moguće kratkotrajno nestajanje vode.
Zbog radova na zameni ploče na šahti u Ulici Svetog Save kod „Vigprometa“ saobraćaj će biti preusmeren od kružog toka do Jezdinske ulice.
U Gornjem Milanovcu kvarova ima na više lokacija, pa će do 10 sati voda biti zatvorena u Ulici Slobodana Nikolića, od 9.00 do 11.00 u Ulici Proleterskih Brigarada, od 10.00 do 12.00 u Ulici Petra Kočića, a od 11.00 do 13 časova u Ulici Dragiše Nikolića.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj Hitnoj pomoći pregledali su u toku prethodna 24 sata 36 pacijenata u ordinaciji, a na teren su izlazili 52 puta. Služba Hitne medicinske pomoći u Gornjem Milanovcu imala je 49 intervencija, od kojih 38 u ordinaciji a 11 na terenu.

Bioprognoza

Oprez se savetuje hroničnim bolesnicima zbog nepovoljne biometeorološke situacije. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja. Moguće su glavobolja, malaksalost i bolovi u mišićima. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje maksimalna koncentracija.

Policijska uprava

Prethodnog vikenda u Čačku su se dogodile dve saobraćajne nezgode, a u Gornjem Milanovcu i Ivanjici po jedna. U Čačku su povređene tri osobe od kojih su dve zadobile teške telesne povrede, u Milanovcu je jedno lice teško povređeno, a u Ivanjici je jedna osoba prošla sa lakšim telesnim povredama.

Stanje na putevima

Vremenske prilike su povoljne za putovanje. Saobraćaj u jutarnjim satima može biti pojačan zbog početka nove radne nedelje, a u toku dana se očekuje umeren intenzitet saobraćaja. Građevinska sezona je u punom jeku što svakodnevno donosi i nove radove na putevima.
Na magistralnom putu od Pakovraća ka Užicu na više deonica se izvode radovi na rekonstrukciji kolovoza zbog čega se vozila naizmenično propuštaju uz pomoć semafora, a u satima pojačanog saobraćaja stvaraju se duže kolone.
Obustavljen je saobraćaj na deonici Beranovac – Goč u mestu Jovac, a vozila se upućuju na putni pravac Goč – Vrnjačka Banja, a zbog radova na na asfaltiranju kolovoza
na deonici Preko Brdo-Odvraćenica, dolazi do obustava saobraćaja dva puta dnevno po 3 sata.
Saobraćaj je obustavljen na putu od Ivanjice ka Ušću u mestu Mlanča, gde je kolovoz oštećen prilikom poplava, kao i na putu Arilje – Ivanjica u mestu Klisura gde je došlo do otcepljenja puta.
Na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice, kod petlje Sušica izvode se radovi na sanaciji nadvožnjaka „Kneževići“. Stara rampa, iz Višegrada ka Užicu, proširena je za dvosmerno odvijanje saobraćaja.
Na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja, dok se na teretnim terminalima u toku dana mogu očekivati povremeno kraća zadržavanja.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR