[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika Info

Čačak: Tri saobraćajne nezgode, devet osoba povređeno

Policijska uprava

U Čačku su juče evidentirane tri saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice teško povređeno, a osam je zadobilo lakše telesne povrede. U Lučanima se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice lakše povređeno. Radarske kontrole za danas nisu planirane ali se vozačima savetuje da poštuju ograničenja brzine kretanja, kao i ostale saobraćajne propise, a zbog velikih vrućina, treba izbegavati duža putovanja u periodu od 10.00 do 16.00 časova.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na demontaži dalekovoda i niskonaponske mreže kako bi se izmestili sa trase auto puta u Pakovraću, kao i radova na dalekovodu u Parmencu od 09:00 do 16:00 časova bez električne energije biće potrošači u Riđagama, Pakovraću i Parmencu. U Vranićima će doći do kratkotrajnog isključenja struje u trajanju od sat vremena od 8 do 9 sati zbog radova na demontaži dalekovoda.
Planiranih isključenja struje danas ima i u Gornjem Milanovcu gde će od 8 do 12 sati bez električne energije biti potrošači „Cerskoj“ ulici, na „Mišovića putu“ i delu ulice „Dragiše Nikolića“.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda u Zelengorskoj ulici i u Trbušanima, na putu za Miokovce, došlo je do pucanja vodovodnih cevi. Kvarovi će biti sanirani u toku dana. Poroblema sa vodosnabdevanjem ima u delu Prijevora koji se snabdeva iz rezervoara „Danilovići“. Još uvek nije utvrđen razlog nestanka vode, ali kako kažu u Vodovodu, rezervoar se uveče puni, a ujutru u njemu nema vode, što ukazuje na prekomerno trošenje vode za zalivanje, zbog čega se svima savetuje da vodu ovih dana racionalno koriste.

Bioprognoza

Nepovolјan uticaj biometeorološke situacije na većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje reumatičarima i srčanim bolesnicima. Očekivane su meteoropatske reakcije u vidu bolova u mišićima, lošeg raspoloženja i poremećaja sna.U saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj hitnoj pomoći su imali u toku prethodna 24 sata 22 intervencije u ordinaciji, a 38 puta su izlazili nateren. U Gornjem Milanovcu je evidentirano sedam kućnih poseta i 29 ambulantnih pregleda.

Stanje na putevima

Predstojeći vikend će doneti još jedan talas većeg broja vozila na autoputevima koji iz pravca Mađarske i Hrvatske vode ka Makedoniji i Bugarskoj što može usloviti povremeno duža zadržavanja na najopterećenijim prelazima sa ovim zemljama. Vozači moraju biti spremni i na povremena zadržavanja na naplatnim stanicama poput Preljine i Stare pazove.
Pojačan intenzitet saobraćaja očekuje se i na putevima koji vode ka Crnoj Gori, a na putevima koji od naših graničnih prelaza Jabuka i Špiljani vode ka unutrašnjosti Crne Gore, ima radova zbog kojih se saobraćaj obustavlja dvokratno i to između graničnog prelaza Špiljani i mesta Rožaje od 8.00 do 11.00 sati i od 13.30 do 16.30 časova, a između graničnog prelaza Jabuka i Pljevalja saobraćaj se obustavlja od 9.00 do 11.00 i od 14.00 do 16.00 časova.
Zbog radova na izgradnji tunela saobraćaja se sa deonice Pranjani – Trbušani, preusmerava na lokalni putni pravac, a zbog rehabilitacije kolovoza na deonici Takovo-Pranjani, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Na deonici Rudnik – Topola, se izvode se radovi na sanaciji kolovoza, na prevoju Rudnik na deonici Ugrinovci – Bućin Grob, u toku su radovi na sanaciji klizišta, a radova ima i na delu državnog puta Brzeće – Kopaonik i Brežđe – Divčibare.
U toku je rehabilitacija vijadukta na magistralnom putu Sušica – Zlatibor. Kod tunela Palisad, jedna traka je zatvorena, a saobraćaj se odvija dvosmerno dvema slobodnim saobraćajnim trakama.

Поделите вести