Čačak: Ulica 605 bez vode zbog pucanja cevi

Čačak: Ulica 605 bez vode zbog pucanja cevi

0
Foto: Pixabay
Vodosnabdevanje

Zbog pucanja cevi voda je jutros zatvorena potrošačima u Ulici 605 u Kulinovcima. Radnici Vodovoda su na terenu i rade na saniranju kvara, a očekuje se da će uredno vodosnabdevanje biti uspostavljeno do podneva.

Stanje na putevima

Redovno čišćenje puteva donosi bolju prohodnost i lakše uslove za vožnju, ali vozači i pored toga moraju računati na zimske uslove na putevima u zapadnoj, jugozapadnoj i centralnoj Srbiji. U ovi područjima treba koristiti magistralne puteve i puteve koji spadaju u I prirotet održavanja, a na kojima je prohodnost bolja.

Prema informacijama iz JP ,,Putevi Srbije“, na putevima u planinskim predelima kolovoz je mestimično prekriven snegom do 5 centimetara a kojeg ima i u raskvašenom stanju na pojedinim deonicama na području Užica, Nove Varoši, Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara i Kraljeva.

Na deonici Brzeće – Kopaonik, na delu Usek-Jaram, vidljivost je smanjena do 5 m zbog jakog vetra koji prouzrokuje vremenske neprilike. Na ovoj deonici je na snazi zabrana kretanja za šlepere i kamione sa prikolicom. Za sve one koji planiraju put ka Kopaniku, savetuje se prilaz sa zapadne strane, koji vodi preko Jošaničke Banje ili preko Rudnice. Zbog niskih temperatura prisutna je i opasnost od poledice, najčešće na mostovima i pored reka.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim putničkim terminalima ovog jutra nema zadržavanja, dok su ka Hrvatskoj i Mađarskoj moguća duža čekanja za teretna vozila.

Elektrosnabdevanje

Osim nekoliko manjih kvarova na niskonaponskoj mreži, snabdevanje potrošača strujom u Čačku i Gornjem Milanovcu jutros uredno. Ista je situacija na teritoriji Ivanjice i Dragačeva. Kvarova nema, a nema ni planiranih isključenja za danas.

Saobraćajna policija

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, prethodnog vikenda u Čačku su se dogodile 4 saobraćajne nezgode, u kojima je 5 lica lakše povređeno i pričinjena je materijalna šteta.

Radari će tokom današnjeg dana biti na gradskim saobraćajnicama i na putnim pravcima Beljina-Konjevići i Trnava-Trbušani.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR