Čačak: Uskoro se otvara turistički Info-centar

Čačak: Uskoro se otvara turistički Info-centar

Raspisana je javna nabavka za rekonstrukciju parka i zelenih površina u Ovčar Banji, a nakon izbora ponuđača i potpisivanja ugovora očekuje se da će taj prostor biti uređen u roku od 60 dana, najavljuju iz TO Čačka

0
Foto:Dženarika Info

Turistička organizacija Čačka trenutno vrši pripreme na otvaranju Info centra koji će se nalaziti u okviru Doma kulture, a uskoro bi trebalo da počnu i radovi na uređenju zelenih površina u Ovčar Banji, kaže Vojin Jakovljević, direktor Turističke organizacije. Po njegovim rečima, u planu je i rekonstrukcija turističke signalizacije.
– U prethodnom periodu smo se pripremali za sprovođenje projekata koji su našim planom i programom predviđeni za ovu godinu. U toku je rekonstrukcija objekta koji se nalazi u sklopu Doma kulture na Gradskom Trgu i Čačak će posle mnogo godina dobiti jedan pravi reprezentativni objekat, Info-centar koji će služiti i za prodaju suvenira. Pored toga, raspisana je i javna nabavka za rekonstrukciju parka i zelenih površina u Ovčar Banji, čekamo da se jave ponuđači, da izaberemo najpovoljnijeg i ja se nadam da ćemo odmah nakon potpisivanja ugovora, ukoliko sve bude u redu, u roku od 60 dana imati uređen i taj prostor. U planu je da se urede zelene površine preko puta kanala kod stare škole i Banjskog kupatila, a treba reći i da postoje zainteresovane strane da aktiviraju Banjsko kupatilo. Uradićemo neke nove sadržaje, mobilijare, prostore za društvene igre, ali i rasvetu jer taj deo nije bio dovoljno osvetljen. U toku je priprema i izrada novih publikacija po kojima je Turistička organizacija Čačka poznata i sa kojima smo prethodnih godina osvajali mnogobrojne nagrade. U planu je i proširenje kapaciteta vezišta za čamce na jezeru Međuvršje u Ovčar Banji koja je postala veoma posećena lokacija, rekao je Vojin Jakovljević.

Promocije trenutno samo preko digitalnih medija

– U prethodnom periodu nismo imali nikakve manifestacije, jer je bila zabrana okupljanja, nismo imali ni posete sajmovima, ni promocije, a mislim da ni u neko skorije vreme nećemo moći da se bavimo promocijom osim preko digitalnih medija i socijalnih mreža. Već su neke velike manifestacije  poput Egzita i Sabora trubača u Guči odložene, a neke su i otkazane. Što se tiče posete, prošle godine je bilo 11.000 noćenja više nego u 2018. godini a i 2020. je krenula fantastično. Atomska banja je bila prepuna i sve je to trebalo da bude kruna nekog rada. Očekivali smo dobru sezonu.

POSTAVI ODGOVOR