Čačak: Za vikend rođeno 14 beba

Čačak: Za vikend rođeno 14 beba

0
Porodilište

U čačanskom porodilištu za vikend se rodilo 14 beba, deset devojčica i četiri dečaka, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu od početka avgusta do danas rodile su se četiri bebe, dve devojčice i dva dečaka.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 40 puta na terenu, a 22 pregleda lekari su obavili u ordinaciji. U Gornjem Milanovcu je evidentirano pet kućnih poseta i 41 ambulantni pregled.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu uticati na pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika, pa im se preporučuje opreznost. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, zamaranja i poremećaja sna biće u pojačanju. Usled visoke vrednosti UV zračenja preporučuje se adekvatna zaštita, kao i umerena fizička aktivnost u najtoplijem delu dana. U saobraćaju je neophodna dodatna opreznost.

Policijska uprava

Prema podacima iz čačanske saobraćajne policije, za vikend se u Čačku dogodilo pet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila teške povrede dok su dve osobe lakše povređene. U Lučanima su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba teže povređena. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Guči za vreme vikenda je na saobraćajnicama bilo mirno. Radarske kontrole za danas nisu planirane, ali se savetuje opreznost za volanom i praćenje saobraćajne signalizacije.

Vodosnabdevanje

Jutros je na vodovodnoj mreži u Čačku registrovan kvar u Ulici Ratka Parezanovića, zbog čega su potrošači ostali bez vode. Radi se na sanaciji ovog kvara i voda se očekuje veoma brzo.
U Gornjem Milanovcu je u toku rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Rada Končara, zbog čega su moguća kratkotrajna zatvaranja vode do 14 časova.
Zbog kvara na vodovodnoj mreži korisnici naselja Lunjevica (Pikov voćnjak) imaju prekid u snabdevanju vodom. Sanacija kvara je u toku a normalizacija vodosnabdevanja očekuje se do 14 časova.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR