[rstr_selector]

Čačane čekaju „papreni“ računi za grejanje

Ove zimske sezone isporuka toplotne energije u Čačku počela je neubičajeno rano, već sa prvim danima oktobra. Kada se u obzir uzmu i izuzetno niske temperature u decembru i januaru, računi za grejanje biće enormno visoki, kaže Danko Ćalović, direktor Javnog komunalnog preduzeća za grejanje „Čačak“.

– Računi će zaista biti „papreni“. Građani moraju da se pripreme na to. Na žalost, mi tu ne možemo značajno da pomognemo jer je potrošnja takva da pravi visoke račune, ona se meri i ono što se potroši mora da bude plaćeno. U novembru smo potrošili 15% više energenata nego u istom mesecu 2015. godine, decembar je za oko 5 stepeni bio hladniji nego prethodni, a o januaru u kojem nam se dogodio ledeni talas je suvišno govoriti. Naši korisnici znaju da smo u januaru imali takozvani produženi režim grejanja, odnosno, radijatori su bili topli do ponoći i ponovo od 4,30 ujutro, kaže Ćalović.

Moguć dogovor i reprogram

Direktor čačanskog Preduzeća za grejanje kaže da građani koji ne budu mogli da plate svoje račune ne treba da čekaju utuženje već ih poziva da dođu i sklope ugovore o reprogramu duga.

– Ono što mi možemo to je da olakšamo građanima koji ne budu mogli da plate račune i koji imaju veći dug zbog kojeg ne mogu da „sustignu“ plaćanje. Svi oni trebalo bi da dođu kod nas i da ne dozvole da se u narednim mesecima desi neko utuženje. Svima ćemo izaći u susret i napraviti reprogram. Iskustva u poslednjih deset godina govore da građani iz našeg preduzeća ne izlaze nezadovoljni, a bilo ih je na hiljade koji su dolazili zbog reprograma duga. Sa svima smo uspeli da se dogovorilo i da nađemo najbolje rešenje za sve, rekao je Danko Ćalović.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *