Претрага
[rstr_selector]

Čačani bez predrasuda o bračnom savetniku

U martu ove godine u Čačku je sa radom počelo savetovalište za brak i porodicu. Za dva meseca bračnog terapeuta posetilo je 82 Čačana, od kojih i dvoje mlađih sugrađana koji prvi put staju pred matičara.

Stručni tim Centra za socijalni rad, koga čine sociolozi, psiholozi, pravnici i specijalni pedagozi, naišao je na iznenađujuće dobar odziv ljudi koji imaju problem u braku. Pomoć u vidu seanse i razgovora koji traju do sat vremena, traži sve veći broj ljudi.

O ovoj problematici statistika beleži neslavne rezultate. U Srbiji broj sklopljenih brakova iz godine u godinu sve je manji, dok broj razvedenih brakova raste. Ne računajući Beograd i Vojvodinu, u prošloj godini Čačak je bio među vodećim gradovima u Srbiji po broju razvedenih brakova.

Sociolog Goran Javorac, iz čačanskog Centra za socijalni rad, naglašava važnost stručnog savetovanja predbračnih partnera, upravo iz razloga što veliki broj, naročito mladih, ne zna šta je to što bračna zajednica podrazumeva i ima za cilj.

Za stručnu pomoć češće se javljaju žene, a sa kojim problemima dolaze saznajeno od Gorana Javorca.

{soundcloud}https://soundcloud.com/user123456789123/goran-javorac{/soundcloud}

Bračno savetovalište u Čačku radi svakim radnim danom u popodnevnim časovima, a pre odlaska neophodno je posetu zakazati na telefon 348 283 ili 064 872 82 17.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *