Čačani čekaju da padne sneg da preuzmu so i lopate

Čačani čekaju da padne sneg da preuzmu so i lopate

Čačanski „Komunalac“ vrši podelu soli i lopata pred zimsku sezonu, ali do sada mali broj građana i mesnih zajednica pokazao interesovanje. Dok čekamo sneg, radnici „Čistoće“ rade po planu i programu, kaže Miodrag Luković, tehnički direktor ovog preduzeća. Grad nije prljav, tvrdi Luković

0

Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ je još početkom novembra počelo sa raspodelom soli i lopata za zimsko održavanje. Miodrag Luković, tehnički direktor ovog preduzeća kaže da je do sada svim čačanskim vrtićima isporučena količina soli koju su tražili, a da je samo šest gradskih mesnih zajednica podnelo zahtev za preuzimanje soli.
– Do sada se šest gradskih mesnih zajednica javilo i uzelo određene količine soli. To su mesne zajednice Atenica, Kulinovci, Sajmište, Ljubić, Park i 3. Decembar. Prema iskustvima iz prethodnih godina opredeljene su količine od 50 do 200 kilograma, mada mesne zajednice obično uzimaju između 50 i 100 kilograma soli. Napomenuo bih da smo svim dečijim vrtićima podelili so u količinama koje su tražili. Što se prevoza tiče, postoji mogućnost da našim vozilima izvršimo transport, ali češće predsednici mesnih zajednica dolaze sami i preuzimaju so. Za podelu lopata je do sada bilo malo interesovanje, iako građani mogu da ih dobiju uz revers.

kontejner2Luković tvrdi da se čačanske ulice redovno čiste

Na pitanje zašto se u Čačku često mogu videti prljave ulice i smeće razbacano pored kontejnera, tehnički direktor čačanskog „Komunalca“ je odgovorio da radnici ovog preduzeća obavljaju svoj posao prema utvrđenom planu i programu, a da je smeće koje završi pored kontejnera posledica „nesavesnih reciklera“.
– Iz Radne jedinice „Čistoća“ svaki dan na teren izlazi 12 vozila i 36 radnika. Kontejneri i posude za otpad se prazne prema utvrđenom rasporedu. Međutim, tu postoji problem što se pojavljuje određeni broj nesavesnih ili da ih tako nazovem „divljih“ reciklera koji prilikom uzimanja sekundarnih sirovina, odnosno otpada, ostave haos oko kontejnera. To nije rezultat našeg rada odnosno nerada, već nekog drugog, rekao je Luković.
On je dodao da je sa radom počela i zimska služba i da svakodnevno 12 radnika po određenom programu vrši čišćenje u gradu, ali da uklanjanje opalog lišća nije samo u nadležnosti „Komunalca“.

– Čišćenje lišća nije samo u nadležnosti „Komunalca“ već i „Gradskog zelenila“. Opalo lišće koje se nalazi na zelenim površinama, prilikom jačeg vetra stigne i do drugih javnih površina što nama može da predstavlja problem, odnosno stvara sliku da nismo uradili nešto što i nije u našoj nadležnosti. Na kraju krajeva, nebitno je ko šta nije uradio. Mi smo uvek spremni da očistimo tamo gde je to potrebno, ako naravno imamo mogućnosti, zaključio je Miodrag Luković.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR