Čačani i dalje bez prirodnog gasa

Čačani i dalje bez prirodnog gasa

0
Foto: Pixabay

Nabujala Zapadna Morava prouzrokovala je juče havariju na distributivom gasovodu srednjeg pritiska u Čačku, zbog čega je došlo do prekida u isporuci prirodnog gasa svim korisnicima koji se snabdevaju sa Gradske gasne mreže. Ekipe „Srbijagas“ juče nisu uspele da saniraju havariju, pa se radovi nastavljaju danas. U distributivnom centru Srbijagasa u Čačku kažu se još uvek ne zna kada će kvar biti otklonjen.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na visokonaponskom kablu danas će od 9 do 16 časova bez električne energije biti potrošači u Balkanskoj ulici, zgrada preko puta obdaništa Mali Kapetan.
Na području Gornjeg Milanovca od 10 do 15 časova bez struje će biti potrošači u Leušićima – zaseok Žižovići.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u čačku jutros su registrovana dva kvara, u Kulinovcima između rezervoara R3 i R4 i u ulici Braće Stanića gde je došlo do pucanja vodovodnih cevi. Kvarovi će biti sanirani u toku prepodneva, i normalizacija u vodosnabdevanju se očekuje po okončanju radova.
U Gornjem Milanovcu je bez vode ulica Tihomira Matijevića, a kvar će biti saniran do 14 časova.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija može doprineti smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u blagoj formi. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pažnja.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj Hitnoj pomoći obavili su u toku prethodna 24 sata 32 pregleda u ordinaciji, a 42 puta su izlazili na teren. U Gornjem Milanovcu, Hitna pomoć je intervenisala 12 puta na terenu, a u ordinaciji je pregledano 19 pacijenata.

Stanje na putevima


Suvo i toplo vreme donosi bolju prohodnost puteva, a period stabilnijeg vremena koje najavljuju meteorolozi koristiće i putarima za popravku svih nastalih oštećenja izazvanih poplavama i obilnim padavinaama zato će njihovo prisustvo u narednim danima biti veće. U područjima koja su pogođena poplavama saobraćaj je i dalje usporen a pojedine deonice su još uvek zatvorene.
Nakon obustave saobraćaja zbog izlivanja Morave normalizovan je saobraćaj na deonici Lučani – Guča, a prohodne su i deonice Guča – Vučkovica i Kratovska stena – Lučani.
Normalizovan je saobraćaj nakon otklanjanja odrona na deonicama Kraljevo – Kaona, Perovac – Gokčanica i Kraljevo – Ušće.
Saobraćaj je obustavljen na deonici Arilje – Ivanjica, kod manastira Klisura i mesta Stupčević, jer je nabujala Moravica odnela deo puta. Alternativni putni pravac Ivanjica – Čačak preko Guče.
Danas će se raditi na ispiranju kišne kanalizacije u tunelima Brančić i Savinac, na autoputu Ljig-Preljina, u smeru ka Preljini.
Radovi će trajati do 19 časova, a saobraćaj će se odvijati naizmenično voznom i preticajnom trakom.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza za sada nema dužih zadržavanja, a na teretnim terminalima zadržavanja se kreću od 60 do 120 minuta.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR