[rstr_selector]
Ilustracija

Čačani predstavljaju Srbiju na evropskom inkluzivnom turniru u odbojci

Evropski inkluzivni turnir u odbojci u organizaciji Specijalne olimpijade Srbije, biće otvoren u četvrtak, a prema rečima Milorada Đondrića, koordinatora za odbojku na ovom događaju, našu zemlju će predstavaljati članovi Sportskog kluba „Morava” iz Čačka i Sportskog kluba „Zrenjanin”.

Mečevi se igraju u petak i subotu

Đondrić kaže da na turniru učestvuju predstavnici deset država koji će svoje snage odmeravati na mečevima koji se igraju u petak i subotu.

– Na turniru u odbojci učestvuju osobe sa smetnjama u razvoju iz Sportskog kluba „Morava”, kao i naši partneri iz redovne populacije koji treniraju odbojku, a u ekipi ih ima ukupno 10. Što se tiče kluba iz Zrenjanina, takođe imamo 10 takmičara, petoro njih su sportisti, a petoro su partneri. Imamo tri trenera naših reprezentacija, a to su koleginice Vesna Nikolić iVera Kurćubić i kolega Dragan Luković. Ovoga puta ja nisam u ulozi trenera, već sam tu kao koordinator takmičenja. Nadam se da će sve proteći kako treba što se tiče rezultata i organizacije ovog velikog evropskog turnira, kaže naš sagovornik.

Đondrić podseća da je ovo drugo veliko takmičenje koje organizuje Specijalna olimpijada Srbije, a da je prvo bilo Evropsko prvenstvo u košarci 2005. godine.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *