Čačanima obezbeđeno sredstvo za dezinfekciju prostorija

Čačanima obezbeđeno sredstvo za dezinfekciju prostorija

Na deset lokacija u Čačku građani danas mogu preuzeti pripremljeno sredstvo za dezinfekciju svojih domova

0

Čačanski „Komunalac” će u toku dana na 10 lokacija u gradu postaviti posude od 1000 litara sa već pripremljenim dezinfekcionim sredstvom koje građani mogu preuzeti u svoje posude i koristiti za dezinfekciju prostora u kom borave. Predviđeno je da građani mogu uzimati pojedinačno 2 litra kako bi što više lica preuzelo sredstvo. Radi racionalnog i bezbednog pretakanja, građani moraju koristiti levak koji će biti povezan za posudu. Dezinfekciono sredstvo natrijum – hipolorit je spremno za upotrebu i nije ga potrebno razblaživati.

Lokacije za preuzimanje

Lokacije na kojima će biti postavljeno sredstvo za preuzimanje su: Skadarska ulica ispred Halk banke, Gradski trg kod Fontane, Ulica Veselina Milikića kod Doma zdravlja, ispred Osnovne škole „Ratko Mitrović“, na parkingu kod Hotela „Morava“, u Aveniji 2 na parkingu ispred „DIS-a“, u Atenici kod Osnovne škole „Sveti Sava“, na Alvadžinica kod sportskog terena Vatrogasnog doma, u Nemanjinoj na raskrsnici sa Obilićevom i na Ljubić keju kod Sportskih terena.

Postupak nanošenja je jednostavan, kao i u svakodnevnim uslovima. Preporučeni postupak nanošenja je da se prilikom upotrebe koriste posude sa prskalicom i na taj način se prskanjem nanose na površine koje se dezinfikuju. Sredstvo se čuva na suvom i tamnom mestu.

Iz Komunaca apeluju na građane da se prilikom preuzimanja pridržavaju propisanog rastojanja od 2 metra.

POSTAVI ODGOVOR