Čačanima produžena grejna sezona

Čačanima produžena grejna sezona

Zbog još uvek niskih jutarnjih temperatura, isključenje grejanja odloženo za ponedeljak

0

Grejna sezona se obično završava 15. aprila, međutim, kada hladnije vreme potraje, kao što je slučaj poslednjih dana, dolazi do vanrednih rešenja. Zbog niskih jutarnjih temperatura, za koje se očekuje da potraju i tokom vikenda, odlučeno je da se grejanje na području Čačka produži do nedelje.

– Prema meteorološkim izveštajima, očekuje se da od ponedeljka, 22. aprila, spoljna temperatura jutara bude mnogo viša, pa planiramo da toga dana prekinemo isporuke toplotne energije. Ako se do 1. maja desi još neko nepredviđeno zahlađenje, ponovo ćemo uključiti grejanje. Dakle, biće ga u jutarnjim satima još sutra i prekosutra – u subotu i nedelju, kaže Miljan Štrbac, tehnički direktor Javnog preduzeća za grejanje.

Iako je protekla sezona ostavila mnogo gubitaka, oni ne idu na račun građana, već su svedeni na toplovod čija se sanacija uveliko vrši. Štrbac smatra da je najlakše već sada otkriti sve nedostatke, kako bi spremno ušli u sledeću grejnu sezonu. Obavljen je jedan od važnijih poslova, priključenje užeg centra grada (suda, SUP-a, parohijskog doma i uskoro Arhiva) na daljinski sistem toplovoda.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR