Čačanska firma gradi mini hidrocentrale na Zlatiboru

Čačanska firma gradi mini hidrocentrale na Zlatiboru

0

Čačanska firma „Zlatiborske elektrane“ u selima Jablanica i Semegnjevo, na Zlatiboru, počela je izgradnju tri mini hidrocentrale, ukupne snage tri megavata.

Bojana Božanić, pomoćnica predsednika opštine Čajetina kaže da je ova lokalna samouprava dala sve od sebe da ovaj projekat što pre zaživi.

– Radi se o firmi koja se zove „Zlatiborske elektrane“ koja je formirana upravo za potrebe ovog posla. Njihovi predstavnici su iz Čačka i oni su se i ranije pojavljivali kod nas, ali predstavljajući neka druga čačanska preduzeća. Sa njima smo imali veoma uspešnu saradnju i mi se nadamo da će oni imati interesa da nastave i prošire ovaj posao u smislu da pronađu još neke lokacije na kojima bi mogle da se grade mini hidrocentrale ili slične investicije. Pomenute elektrane se grade na reci Rzav na potesu između sela Jablanica i Semegnjevo, upravo u onoj zoni u kojoj je to i definisano našim planskim dokumentima i katastrom mini hidroelektrana – rekla je Bojana Božanić.

Radomir Milekić, direktor Zlatiborskih elektrana kaže da su radovi na izgradnji tri hidrocentrale u punom jeku i da bi već u martu sa pogona na Crnom Rzavu trebalo da se dobije prva struja. Prema Milekićevim rečima, ostale dve centrale će u sistem biti uvođene postepeno i to do kraja naredne godine.

POSTAVI ODGOVOR