Čačanska Gradska uprava nema viška zaposlenih

Čačanska Gradska uprava nema viška zaposlenih

0

Prema sadašnjem Predlogu zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru, u čačanskoj Gradskoj upravi ne bi trebalo da bude viška zaposlenih, potvrdio je Nebojša Bežanić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove u Čačku.

Međutim, on kaže da isto to ne može da tvrdi za gradska javna preduzeća, dok se zakon koji je u skupštinskoj proceduri ne usvoji, jer se još uvek ne zna broj ljudi koji rade u našim javno-komunalnim preduzećima.

– Predlogom zakona o načinu određivanja maksimumalnog broja zaposlenih u javnom sektoru predviđen je način određivanja maksimalnog broja radnika u toj oblasti, na taj način što jedinice lokalne samouprave od 50.000 do 100.000 stanovnika, gde spada i Čačak, mogu da imaju 14 zaposlenih na 1.000 stanovnika. Čačak u gradskim upravama sigurno nema viška zaposlenih, ali je na osnovu ovog zakona predviđeno da Vlada donese jedan akt na osnovu koga će se posmatrati broj zaposlenih u okviru celokupnog sistema jedne lokalne samouprave. Tek nakon donošenja akta Vlade, mi ćemo znati da li Čačak ima viška zaposlenih i kako će se on određivati u okviru sistema. U gradskim upravama sigurno nema viška zaposlanih, ali to ćemo tek videti kako će biti za javna preduzeća. Mi trenutno pribavljamo podatke oko ukupnog broja zaposlenih u javnim preduzećima i gradskim upravama i nakon toga ćemo znati u kakvom smo položaju – rekao je Nebojša Bežanić.

POSTAVI ODGOVOR