Čačanske balerine blistale u Riminiju

Čačanske balerine blistale u Riminiju

Balerine iz Čačka u Riminiju osvojile dve specijalne nagrade, šest prvih mesta i jedno drugo i dobile specijalnu pozivnicu za Internacionalno takmičenje u Kelnu

0

Na internacionalnom baletskom festivalu koji je održan u Riminiju od 16. do 19. maja, Baletski studio Doma kulture „Adagio AS”, koji vodi nastavnica klasičnog i modernog baleta i koreograf Snežana Aćimović, ostvario je izuzetne rezultate.

Stručni žiri u sastavu Sabrina Bosco, prima balerina iz Italije – klasičan balet, Jovica Begojev, profesionalni igrač, nastavnik, koreograf i  internacionalni sudija iz Srbije – klasičan balet, Ivana Ivanovska Ilić, nastavnik i koreograf, licencirani internacionalni sudija i Tamara Basta Kudakova iz Ukrajine, dodelio je čačanskim balerinama dve specijalne nagrade, šest prvih mesta i jedno drugo, uz sve pohvale za originalnost koreografija, ujednačenost i profesionalnost.

Specijalne nagrade su dodeljene Leni Aćimović u kategoriji solo, mini, koreografija „Hallelujah” i koreografiji „Table For Two” – grupa, contemporary. Prve nagrade pripale su – za koreografije „Hallelujah” – Leni Aćimović, „Hands” – Eleni Čolović (solo, contemporary), „Table For Two“ – grupa, contemporary, „Leader” – formacija, contemporary, „Swan Lake” – klasičan balet, formacija, juniorima i koreografiji „Dream” – grupa, art, juniorima. Druga nagrada, u jakoj konkurenciji od 13 devojčica, pripala je Simoni Topalović, klasičan balet, solo.

Na takmičenju je prikazano 218 koreografija iz nekoliko gradova Italije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Ukrajine, Mađarske, Uzbekistana… Iz Srbije su učestvovali takmičari iz Beograda, Zrenjanina, Obrenovca i Čačka.

Najveći uspeh i utisak sa takmičenja ostavio je poziv Baletskom studiju „Adagio AS” za Internacionalno takmičenje u Kelnu koje nije festivalskog karaktera i na koje se mogu prijaviti samo najbolji plesači.

POSTAVI ODGOVOR