Čačanski „Chips Way” pokreće proizvodnju slatkog programa

Čačanski „Chips Way” pokreće proizvodnju slatkog programa

Prvi slatki proizvodi stižu na jesen, a planirano je i zapošljavanje novih radnika

0

Rukovođenje fabrikom „Chips Way” iz Čačka nedavno je prepušteno mladim Čačanima, kaže Tomislav Bajević, jedan od vlasnika koji je bio na čelu fabrike u proteklih pet godina, a sada je postavljen za savetnika novog generalnog direktora. Prema njegovim rečima, fabrika trenutno ima 145 zaposlenih, a sa otvaranjem nove linije koja se odnosi na proizvodnju slatkog programa, biće zaposleno još radnika.

– Imamo sreću da smo u Čačku našli vrlo mlad kadar, počev od direktora proizvodnje, preko Luke Jovanovića koji je bio moj pomoćnik, a sada će biti generalni direktor. To su rođeni Čačani, deca koja vole Farbiku. U pitanju je mlad i sposoban kadar i svi mi vlasnici imamo u njih veliko poverenje. Imamo 145 zaposlenih, ali stalno povećavamo taj broj kako se povećavaju rekordi koje fabrika ostvaruje. Sa novom linijom proizvodnje biće odmah zaposleno barem 20 novih ljudi, kaže Bajević.

Prvi slatkiši stižu na jesen

Po rečima našeg sagovornika, izgradnja proizvodne linije za slatki program ulazi u završnicu, nabavljena je sva potrebna oprema, a sa probnom proizvodnjom će se početi tokom jula ili avgusta.

– Fabrika odlično radi sa ova dva programa kojima se trenutno bavimo, radimo punim kapacitetom i postigli smo sve rekorde koje smo mogli. Ulazimo u slatki program, širimo proizvodnju. To će biti iznenađenje za srpsko tržište, ali i za zemlje bivše Jugoslavije. U pitanju je izuzetno važan program kojim će biti uposleno dosta kooperanata, počev od proizvođača jaja, pšenice i brašna, a biće zaposleni i novi radnici. Investicija vredi skoro dva miliona evra, probna proizvodnja će početi u julu ili avgustu, a proizvodi će se naći na policama u septembru. U pitanju su kvalitetni proizvodi za omladinu, kaže Tomislav Bajević.

POSTAVI ODGOVOR