Čačanski izdavači u susret Sajmu knjiga

Čačanski izdavači u susret Sajmu knjiga

Izdavačke kuće iz Čačka predstaviće se na 62. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, koji će trajati od 22. do 29. oktobra

0

Beogradski Sajam knjiga ove godine počinje u nedelju, 22. oktobra i trajaće sedam dana. Na njemu će svoja izdanja prestaviti i čačanske izdavačke kuće ‚‚Pčelica” i ‚‚Legende”, kao i Gradska biblioteka ‚‚Vladislav Petković Dis”.

600 ‚‚Pčelicinih” izdanja na ovogodišnjem Sajmu knjiga

‚‚Pčelica” će se na ovogodišnjem beogradskom Sajmu knjiga predstaviti sa šest stotina izdanja, što je za sedamdeset više nego prethodne godine. Bojana Jovanović, portparol ove izdavačke kuće, posebno je istakla tri nove edicije kojima će privući pažnju mladih čitalaca.
– Posebno bih istakla edicije ‚‚Vekovi srpske pismenosti” i ‚‚Srpski velikani” u kojima su predstavljene neke od značajnih ličnosti koje su vekovima bogatile kulturu našeg naroda. Edicija ‚‚Kad porastem biću…” ima dvostruki cilj, ljubav prema čitanju i ljubav prema pravim vrednostima i dobrim uzorima, kaže Jovanovićeva.
Ona dodaje da će ova izdavačka kuća održati četiri značajne promocije, kao i tribinu sa temom ‚‚Bezbednost na internetu” koja se odnosi na edukaciju dece u školama o tome kakve ih sve opasnosti vrebaju ispred računara.

Gradska biblioteka će predstaviti svoje laureate

Čačanska Gradska biblioteka će na Sajmu knjiga predstaviti svoje laureate i izdavačku delatnost vezanu za ‚‚Disovo proleće”.
– Povodom jubileja 100 godina od Disove smrti otvorićemo izložbu pod nazivom ‚‚Dis 1917-2017” koja je već putovala u Pariz i Temišvar. Održaćemo i promociju izdavačke delatnosti biblioteke i promociju laureata, odnosno dobitnika Disove nagrade na 54. Disovom proleću. Pored toga, planiramo i da posetu Sajmu iskoristimo za kupovinu novih izdanja kojima ćemo obogatiti knjižni fond naše biblioteke, objašnjava Marija Radulović, iz Gradske biblioteke.

‚‚Legende” dvadeseti put na Sajmu knjiga

Izdavačka kuća ‚‚Legende” na beogradskom Sajmu knjiga učestvuje već 20 godina, a ove godine predstaviće se sa 12 novih i 6 starih izdanja među kojima su i naslovi čačanskih pisaca.
– Smatram da će knjiga o Mutimiru, Disovom sinu, čiji je autor Vladimir Dimitrijević, privući najveću pažnju čitalaca i kupaca na ovogodišnjem sajmu. Izložićemo knjige iz psihologije, beletristike, ali nažalost malo naslova koji se tiču dečije književnosti. Od domaćih autora iz Čačka predstavićemo Vladimira Dimitrijevića, Antonija Đurića i njegovu kultnu knjigu ‚‚Glumci govore”, kao i naslove Miće Milovanovića, kaže Dragan Biserčić, vlasnik ove izdavačke kuće.

POSTAVI ODGOVOR