Čačanski kraj na Sajmu turizma u Beogradu

Čačanski kraj na Sajmu turizma u Beogradu

Promocija čačanskog turizma zasnovana je na kulturno-istorijskom nasleđu i predstavljanju zdravstvenog turizma, a biće najavljeni i Sabor frulaša i „PriČa”

0
Foto: Dženarika Info

Turistička organizacija Čačak se na 39. Međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu i ove godine predstavlja na zajedničkom štandu sa Turističkom organizacijom Dragačeva. Kako kaže rukovodilac Službe marketinga u TOČ-u, Gordana Majstorović, promocija čačanskog turizma zasnovana je na kulturno-istorijskom nasleđu i predstavljanju zdravstvenog turizma. Na sajmu turizma Čačak će najaviti i Sabor frulaša i promovisati gradsku manifestaciju „PriČa”.

Najstarija kafana, muzika i specijaliteti

Gordana Majstorović kaže da će program predstavljanja čačanskog turizma na Sajmu početi pričom o najstarijoj kafani u Čačku.

– U okviru promocije kafane „Car Lazar” nastupiće i kulturno-umetničko društvo „Bambi”, ali će biti predstavljeni i specijaliteti čačanskog kraja koji se tradicionalno služe u ovoj kultnoj gradskoj kafani. Kompletna turistička ponuda našeg grada biće predstavljena kroz kulturno-istorijsko nasleđe i promociju zdravstvenog turizma. Imaćemo i bogat i zanimljiv muzički program, nastupiće i Dušan Čeganjac, Čačanin koji je svetski prvak u klasičnoj harmonici. Najavićemo 30. Sabor frulaša koji se svake godine održava u Prislonici, ali i najavu nove gradske manifestacije „PriČa” u okviru koje će nastupiti izvođači koji će je najaviti. U subotu će se na našem zajedničkom štandu predstaviti Turistička organizacija Dragačeva. Tada će se posetiocima predstaviti i Trubački orkestar Marka Gligorijevića iz Bajine Bašte koji je osvojio „Zlatnu trubu”, odnosno „Trubu publike” na prošlogodišnjem Saboru trubača u Guči. Mislim da ćemo i ove godine svakako privući pažnju svih onih koji žele da se upoznaju sa ovim krajem, rekla je rukovodilac Službe marketinga u Turističkoj organizaciji Čačak.

POSTAVI ODGOVOR