Čačanskim talentima dodeljene nagrade

Čačanskim talentima dodeljene nagrade

Od 400 polaznika 98 je u toku prošle godine ostvarilo regionalni, a 69 republički plasman

0

Regionalni centar za talente u Čačku juče je dodelio nagrade najboljim polaznicima i dobitnicima regionalnih i republičkih nagrada u deset disciplina. Prema rečima profesora doktora Svetislava Markovića, direktora Centra, od 400 polaznika 98 je u toku prošle godine ostvarilo regionalni, a 69 republički plasman.

– Na republičkom nadmetanju smo osvojili 12 plasmana, odnosno 12 naših učenika je osvojilo jedno od prva tri mesta, a osvojili su i 10 specijalnih nagrada. Najuspešniji takmičar ove godine bila je Anastasija Roganović, učenica prvog razreda čačanske Gimnazije koja se takmičila u oblasti srpskog jezika, a najuspešniji mentor je Ivana Grujović, profesor engleskog jezika, kaže profesor Marković.

Imena koja treba zapamtiti

Direktor Regionalnog centra za talente kaže da je priznanja dobilo svih 69 učenika sa republičkim plasmanima, ali je među najbolje ipak izdvojio nekoliko imena.

– Deca koja su dobila nagrade za specijalne radove su Luka Glišović, Tamara Jelić, Mihailo Gavrilović, Aleksa Bukara, Filip Joksović, Milica Ilić, Ognjen Grujić, Danijela Stevović, Amalija Divović i Aleksa Mijatović. Posebno moram da izdvojim i one koji su ostvarili plasmane na republičkom takmičenju su Anastasija Roganović, Radosav Krunić, Tamara Jelić, Nikola Janjić, Nikoleta Vojinović, Milica Labudović, Aleksa Bukara, Filip Joksović, Aleksandra Gojković, Milica Ilić, Amalija Divović i Mihailo Gavrilović. Svi oni su dobili diplome sa potpisom ministra prosvete, rekao je Marković.

 

POSTAVI ODGOVOR