Претрага
[rstr_selector]

Čačanskim vrtićima omogućeno povećanje broja mesta za predškolce

Nakon što je veliki broj dece predškolskog uzrasta ostao bez mesta u državnim vrtićima, Grad Čačak je doneo odluku kojom se predškolskim ustanovama daje mogućnost da upišu do 20 odsto mališana preko normativa u vrtiće gde za to postoje uslovi.

Suzana Simeunović, direktorka Predškolske ustanove „Moje detinjstvo“, kaže da su oni u najvećem broju vrtića već iskoristili tu zakonsku mogućnost.

– Naša ustanova pokriva jedan deo gradskog i sva seoska područja. Nakon završenog konkursa u maju mesecu imali smo određen broj dece koja su bila primljena u seoske vrtiće, a po mestu stanovanja su pripadala gradu, zbog čega smo Gradskoj upravi odmah podneli zahtev za tih 20 odsto kako bismo tu decu prebacili u gradske vrtiće, tamo gde je za to postojala mogućnost. Na taj način smo izašli u susret roditeljima iz Mrčajevaca, Preljine, Slatine i Prijevora. Roditelji i dalje dolaze i podnose molbe, a mi ćemo u septembru ponovo videti kakvo je stanje, ko nam se vratio, ko nam je otišao, jer porodice se dosta sele, dolaze, odlaze, tako da ćemo pratiti ta dešavanja, kaže Simeunovićeva.

Prema njenim rečima, u toku je rekonstrukcija vrtića Poletarac, a kada ona bude završena, u ovom vrtiću biće mesta za još 20 mališana koji su rođeni 2015. godine.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *