Centar Čačka bez grejanja zbog kvara na toplovodu

Centar Čačka bez grejanja zbog kvara na toplovodu

Zbog pucanja toplovoda u Pivarskoj ulici centar grada je od danas popodne bez grejanja, a radovi na zameni toplovoda su u toku

0

Centar Čačka ostao je ovog popodneva bez grejanja zbog radova koji se trenutno izvode na saniranju kvara na toplovodu u Pivarskoj ulici. Miljan Štrbac, tehnički direktor Javnog preduzeća za grejanje „Čačak“, kaže da je problem na toplovodu u ovom delu grada nastao još u petak i da je nakon popravke, tokom vikenda dolazilo do pucanja toplovoda na još dve lokacije. Po njegovim rečima, neophodno je izvršiti zamenu toplovoda u dužini od 30 metara, a radovi bi trebalo da budu završeni u toku večeri.

U toku su radovi na zameni toplovoda

– U petak je došlo do pucanja toplovoda ispred Halk banke u Pivarskoj ulici, isti dan smo sanirali taj kvar, ali je došlo do pucanja u drugom delu toplovoda, što smo popravili u subotu. U toku jučerašnjeg dana ta cev je pukla na trećem mestu, pa smo bili prinuđeni da započnemo zamenu toplovoda u dužini od 30 metara. Grejanje je isključeno u čitavom centru grada, u Domu kulture, zgradi Šumadije, Ulici devet Jugovića i Železničkoj ulici. Radovi na zameni toplovoda su u toku, a očekujemo da će u večernjim satima svi stanari centra dobiti grejanje. Kiša nam malo usporava radove, ali daćemo sve od sebe da se kvar što pre sanira, kaže Štrbac.

POSTAVI ODGOVOR