[rstr_selector]
Image by sherwood from Pixabay

Četiri bebe rođene u čačanskom porodilištu

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođene su četiri bebe, dva dečaka i dve devojčice. U porodilištu u Gornjem Milanovcu u toku prethodna 24 sata nije bilo porođaja.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova u trafostanici, potrošači u Bresnici, Bečnju i Vujetincima ostaće danas kratkotrajno bez struje od 13:30 do 14:00 časova. Na području Dragačeva došlo je do kvara na dalekovodu za Milatoviće. Ekipe gučke eld će morati da zamene dva stuba kako ne bi došlo do veće havarije, a radovi bi trevbalo da budu završeni do 12 sati.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku registrovan je kvar u Ljubiću u zaseoku Šebeci. Radovi na njegovom saniranju obavljaće se u toku pre podneva, a za vreme radova je moguće kratkotrajno nestajanje vode.
U Gornjem Milanovcu su zbog radova na vodovodnoj mreži bez vode potrošači u ulici Proleterskih brigada. Radovi će biti završeni do 12.00 sati.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike će nepovolјno uticati na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba, pa im se savetuje oprez, smanjenje fizičkih aktivnosti i pridržavanje saveta lekara. Razdražlјivost, pospanost i bolovi u mišićima su moguće meteoropatske rekcije. Preporučuje se adekvatna zaštita od UV zračenja. U saobraćaju je neophodno povećanje opreznosti.

Hitna pomoć

Veoma toplo vreme smanjilo je i broj pregleda u Hitnoj pomoći u Čačku gde su lekari u toku prethodna 24 sata pregledali 14 pacijenata, dok su na terenu interveniali 42 puta. U Gornjem Milanovcu lekari su imali manje posla u ordinaciji su obavili 15 pregleda, a obavili su i šest kućnih poseta.

Stanje na putevima

Zbog radova u tunelima „Šarani“ i „Savinac“ do 1. jula zatvorena je desna tunelska traka u smeru ka Preljini, a saobraćaj se odvija dvosmerno kroz levu tunelsku traku.
Saobraćaj je obustavljen na deonici Ugrinovci – Šilopaj, alternativni putni pravac vodi preko Gornjeg Milanovca, a na prevoju Rudnik na deonici Ugrinovci – Bućin Grob zbog sanacije klizišta,na snazi je naizmenično propuštanje vozila.
Još danas zbog radova na deonici Brežđe – Divčibare, vozači moraju koristiti obilazni put preko Kaone i Valjeva.
Do 1. avgusta saobraćaj će biti obustavljen na deonici Trstenik – Popina. , Alternativni putni pravac a putnička vozila je Trstenik – Ugljarevo – Vrnjci, dok je za teretna vozila iz pravca Kraljeva prema Trsteniku, alternativni put preko Kragujevca.
Zbog sezone godišnjih odmora na pojedinim graničnim prelazima, na ulazu i izlazu iz Srbije, tokom dana se stvaraju ogromne gužve. Trenutno se putnička vozila nešto duže zadržavaju na ulazu u zemlju na graničnom prelazu Horgoš, kao i na izlazu na graničnom prelazu Kelebija, dok se teretna motorna vozila duže zadržavaju izlazu iz zemlje ka Hvatskoj.

Поделите вести