[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika Info

Četiri saobraćajne nezgode tokom vikenda

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema podacima Policijske uprave u Čačku, na putevima Moravičkog okruga u toku prethodnog vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode. Sve četiri nezgode dogodile su se na području Čačka i u njima je jedna osoba zdobila lake telesne povrede. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja do 13.00 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku i u Parmencu.

Elektrosnabdevanje

struja-1-servis-obrPrema informaciji iz Elektrodistribucije Gornji Milanovac danas će od 11.00 do 14.00 časova bez električne energije biti stanovnici Svarčkovaca zbog radova na dalekovodu. Iz pogona Elektrodistribucije u Guči za danas su najavili radove u trafostanici zbog kojih će doći do kratkotrajnog isključenja u vremenu od 09.00 do 10.00 sati na području Turice i Tijanja. Takođe, na području Dragačeva, danas će do 14.00 časova bez struje biti i stanovnici Milatovića i to oni koji se strujom snabdevaju sa trafostanice Kaplari. Ostali delovi Moravičkog okruga strujom će danas biti uredno snabdeveni.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrPrema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“, na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Nemanjine došlo je do kvara na vodovodnoj mreži. Kvar će biti saniran u toku prepodnevnih časova bez zatvaranja vode. Iz nadležnog komunalnog preduzeća u Lučanima saopštili su da je ovog jutra Veles bez vode i naglasili da će kvar biti otklonjen u toku dana. Prema informacijama iz komunalnih preduzeća u Gornjem Milanovcu i Ivanjici, stanovnici ove dve opštine vodom su ovog ponedeljka uredno snabdeveni.

Grejanje

grejanje-1-servis-obrIsporuka toplotne energije u Moravičkom okrugu ovog jutra je neometana kvarovima. Iz toplana u Čačku, Gornjem Milanovcu i Lučanima saopštili su da grejanje funkcioniše bez problema i da danas neće biti radova zbog kojih bi isporuka toplotne energije bila prekidana.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u toku prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 13 pacijenata i još 31 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavili 27 ambulantnih pregleda i 14 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 74 puta od čega 2 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-servis-obrOčekivane biometeorološke prilike mogu uzrokovati tegobe kod kardiovaskularnih bolesnika i astmatičara. Mogući su glavobolјa, promenlјivo raspoloženje i bolovi u mišićima. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna opreznost.

Porodilište

bebee-servis-obrNovu radnu sedmicu počinjemo sa četiri lepe vesti iz porodilišta. Toliko je novih stanovnika Moravički okrug dobio u prethodna 24 časa. U porodilištu u Čačku rođene su četiri devojčice, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu nije bilo porođaja.

Поделите вести