Претрага
[rstr_selector]

Da li je na pomolu političko kadriranje u PU „Moje detinjstvo“?

Odbornička grupa Nove Srbije u Skupštini Čačka tvrdi da se u pauzi jučerašnjeg skupštinskog zasedanja odigrala nova kupoprodaja i trgovina uticajem u kojoj su učestvovali odbornici Bratislav Ćurčić i Lidija Tanović, predstavnici Srpske narodne partije.

Miloš Marić, šef odborničke grupe Nove Srbije, kaže da su na sinoćnoj sednici odbornici vlasti podržali usvajanje Programa rada Predškolske ustanove „Moje detinjstvo”, ali ne i Izveštaj o radu te ustanove i da se može očekivati da će doći do smene aktuelne direktorke Suzane Simeunović.

– Postavlja se pitanje kako je moguće da ne izglasaju Izveštaj o radu Predškolske ustanove, a da podrže program rada koji je sačinila ista ta direktorka. Odbornička grupa Nova Srbija je došla do podataka da su predstavnici Srpske narodne partije, gospodin Ćurčić i gospođa Tanović, ucenili vladajuću većinu mestom direktora u Predškolskoj ustanovi „Moje detinjstvo”, to je jedini razlog zbog čega nije usvojen Izveštaj o radu. Na narednim sednicama možemo očekivati i zahtev za smenu direktorke Suzane Simeunović, kaže Marić.

Ćurčić demantuje navode Nove Srbije

Prozvani Bratislav Ćurčić je navode Nove Srbije demantovao rekavši da ne postoji nikakav koalicioni sporazum između vladajućih stranaka.

– Srpska narodna partija nikada nije potpisala koalicioni sporazum sa vladajućom koalicijom, niti je to Jedinstveni Čačak. Mi nismo učestvovali u kadriranju, niti određivanju gde će ko da bude direktor, a nismo ni zainteresovani da naši članovi budu na mestu direktora vrića jer mi nemamo takav kadar. To su sve laži Nove Srbije zato što su ugroženi njihovi članovi. Bili smo uzdržani, nismo glasali ni za, ni protiv. Pitanje je zašto su oni iz Nove Srbije ostali da glasaju za, jer oni nikada nisu tu kada je dan za glasanje. Znači da su oni zainteresovani da u vrtiću ostane ta ekipa koja je već tu, kaže Ćurčić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести