[rstr_selector]

Danas bez isklučenja vode u okrugu

Elektrosnabdevanje

eps malaPrema informaciji iz elektrodistribucija u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici na ovim područjima trenutno nema kvarova, a danas nema ni radova zbog kojih bi struja bila planski isključena. Na području Dragačeva, međutim, najavljuju brojne radove za danas i za nekoliko narednih dana. Danas i sutra će bez struje biti potrošači sa područja Sadljika, Kovačevića, Rtara, Markovice, Plavičevca, Podovčara i Klisure od 08.00 do 14.00 časova zbog radova na dalekovodu. Bez električne energije od 8.00 do 14.00 časova u petak, 07.oktobra biće područje sela Lučani, Lisica i Negrišora, u ponedeljak 10.oktobra područje sela Lučani, Alempijevići I Milovanovići, a u utorak 11.oktobra područje Neglišora.

Vodosnabdevanje

voda servis malaPrema informacijama iz čačanskog „Vodovoda“ i komunalnih preduzeća u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Lučanima i Guči, kvarova na vodovodnoj mreži nema, a za danas nema ni planiranih radova na ovim sistemima.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaDežurni lekari u Hitnoj medicinskoj službi u Čačku obavili su  u toku prethodna 24 časa 35 pregleda u ordinaciji i 26 na terenu. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 25 ambulantnih pregleda i 6 izlazaka na teren, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 52 puta, od čega 7 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bioprognoza malaBiometeorološke prilike mogu nepovolјno uticati na većinu hronično obolelih. Naročit oprez se savetuje astmatičarima, cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima. Reumatski bolovi, razdražlјivost i pospanost su mogući kod osetlјivih osoba. Preporučuje se odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima. U saobraćaju je neophodna povećana opreznost.

Porodilište

porodiliste malaOvu radnu sedmicu počeli smo sa šest lepih vesti iz porodilišta, nastavili sa devet, a danas pronalazimo sredinu na ukupno četiri porođaja. Toliko je novih stanovnika Moravički okrug dobio u toku proteklog dana i noći. U čačanskom porodilištu rođene su tri devojčice, a iz porodilišta u Gornjem Milanovcu pridružuje im se još jedna.

Policijska uprava

policija znacka malaPrema informacijama Policijske uprave u Čačku u toku protekla 24 časa na teritoriji Moravičkog okruga dogodila se jedna saobraćajna nezgoda i to u Čačku u kojoj je jedna osoba zadobila lake telesne povrede. Radarske kontrole će danas do 14 časova kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja na deonici Preljina-Majdan i do 19 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Поделите вести